Oyuncular için üretilen ilk harici ekran kartlarını piyasaya sürmeye hazırlanan Intel, AMD ve NVIDIA’ya rakip olacak.
Intel’in Xe-HPG mimarisini temel alan Arc Alchemist kartları 2022 yılının ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak. Son sızıntılara bakılırsa amiral gemisi model, NVIDIA tarafında RTX 3070 Ti modeline rakip olacak.
Kısa bir süre önceki söylentilere bakılırsa MSI, ASUS ve Gigabyte gibi önde gelen üreticiler özel soğutmalı Intel Arc kartların üretimine başladı. Şimdi karşımızda oyuncular için üretilen harici Intel kartların ilk net fotoğrafları var, ancak bunların referans tasarıma ait olduğu belirtiliyor.
Render görüntüleri üst düzey bir ARC Alchemist GPU’yu, muhtemelen amiral gemisi DG2-512 yongasını temel alan bir karta dayanıyor. Yaklaşan ekran kartı çift yuvalı ve çift fanlı bir tasarıma sahip. Her bir fanda 9 kanat yer alıyor ve ayrıca fanların etrafına yerleştirilen LED’ler, mavi renkle birlikte güzel bir görünüm katmış.
Grafik kartında alüminyum kanatlı büyük bir soğutucu bulunuyor. Sızıntı kaynağı Moore’s Law is Dead, ayrıca şasinin altında buhar odası tabanlı bir soğutma çözümü olasılığına işaret etmiş.
Kartın arka plakasının üzerinde ikinci fanın havayı dışarı atabileceği büyük havalandırma delikleri mevcut. 8+6 pin güç konektörüyle beslenen referans tasarım, tek bir HDMI ve üçlü DP bağlantı noktasına sahip.
Bu görsellerin tamamen sızıntıdan ibaret olduğunu ve Intel’in piyasaya sürebileceği ürünlerin farklı olabileceğini hatırlatalım. Bunların dışında, 1. nesil Arc Alchemist tasarımı en azından bu görsellere göre oldukça şık görünüyor. Peki siz bu olası tasarım hakkında ne düşünüyorsunuz?
Nıvıdia’da intikamını işlemci yapmaya başlayarak alacak