Anasayfa Haber Samsung Exynos 2200, Mobile Işın İzleme Getirecek

Samsung Exynos 2200, Mobile Işın İzleme Getirecek

Exynos 2200 ışın izleme

Samsung, Exynos 2200 çipseti ile mobil platforma ışın izleme yeteneği getirerek önemli bir sıçrama gerçekleştirmeyi planlıyor.

Samsung Exynos 2200, akıllı telefonlar, tabletler ve hatta bazı dizüstü bilgisayarlarda ışın izleme yeteneği sunmayı vaat ederek heyecan yarattı. Işın izleme tam olarak yeni değil ve fotogerçekçi bilgisayar görüntüleri oluşturmak için kullanılan en eski yöntemlerden birisi. Bununla birlikte hesaplama açısından oldukça zorlu bir teknoloji. Bu nedenle çoğu grafik teknolojisi, aynı kalitede görüntüleri daha azıyla elde etmek için geçici çözümler kullanmaya çalışıyor. NVIDIA RTX serisi ve eşdeğeri AMD RDNA 2 ailesi gibi yeni nesil grafik kartları, daha ucuz hale getirmek için gelişmiş donanım ve yazılım tekniklerini kullanarak ışın izlemeyi ön plana çıkarıyor.

Üretim ve silikon teknolojilerindeki gelişmelere rağmen bu seviyedeki grafik karmaşıklığı şimdiye kadar akıllı telefonların erişemeyeceği bir seviyede kaldı. Samsung’un iddiasını çok ilginç kılan da bu. Çünkü doğruysa şirket mobil grafik tarihindeki en büyük sıçramayı temsil edecek. Şirketin Weibo‘daki gönderisine göre, henüz Exynos 2200 olarak adlandırılmayan yeni bir Exynos çipi, bu ışın izleme teknolojisini kullanarak resimlere hayat verecek.

Işın izleme yetenekleri en çok 3D oyunlara fayda sağlayacak olsa da çipsetin oldukça güçlü bir GPU’ya sahip olacağını gösteriyor. Exynos 2200’ün mevcut ve gelecek Mali GPU’lardan daha iyi performans gösterdiğini gösteren kriterler var. Öte yandan, termal yönetim ve pil ömrü uğruna neler yapılacağını da görmemiz gerekiyor.

Exynos 2200’ü ne zaman göreceğimiz de ayrı bir merak konusu. Şu an için yaklaşan Galaxy S22 serisi en olası model gibi gözüküyor. Öte yandan çipin M1 MacBook’larla rekabet etmek için ilk önce bir dizüstü bilgisayarın içinde karşımıza çıkacağına dair söylentiler de bulunuyor.