Anasayfa Haber Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3 Duyuruldu! İşte Özellikleri

Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3 Duyuruldu! İşte Özellikleri

Snapdragon 7+ Gen 3 Özellikleri

Bu haftanın başlarında Snapdragon 8s Gen 3 çipini duyuran Qualcomm şimdi ise Snapdragon 7+ Gen 3 ile karşımıza çıkmış durumda. İşte Snapdragon 7+ Gen 3 özellikleri.

Snapdragon 7+ Gen 3 Özellikleri

Snapdragon 7+ Gen 3, Snapdragon 7 serisinde cihaz üzerinde üretken yapay zeka özelliklerine sahip ilk çip olmasıyla dikkat çekiyor. Çip, Baichuan-7B, Llama 2, Gemini Nano ve Zhipu ChatGLM gibi çok çeşitli büyük dil modellerini (LLM) ve büyük görüş modellerini (LVM) destekliyor.

Bu sayede çipin yapay zeka özelliklerini daha iyi sanal asistanlarla sağlamasını ve daha önce görülmemiş içerikleri inanılmaz verimlilikle oluşturmasını bekleyebiliriz. Ayrıca, çoklu dil çeviri ve transkripsiyonla eğlence her yerde erişilebilir hale getirilebilir.

Snapdragon 7+ Gen 3, 4nm işlem teknolojisi üzerine inşa edilmiş durumda ve CPU, birinci sınıf Cortex-X4 çekirdeği 2,8 GHz saat hızına sahip. Ayrıca 2,6 GHz’de 4 performans çekirdeği (muhtemelen A720) ve 1,9 GHz’de 3 verimlilik birimi (Cortex-A520) bulunuyor.

Çipteki modem, FastConnect 7800 mobil bağlantı sistemine ve 3GPP Sürüm 17 5G’ye sahip bir Snapdragon X63 5G. NR üzerinden indirme 4,2 Gbps’ye kadar çıkıyor ve çipli telefonlar tüm eski hücresel standartlarda çalışabilecek.

Ekran desteği 4K@60 Hz ve QHD+@120 Hz’ye kadar çıkabiliyor ve 240 Hz ila 1 Hz arasında değişken yenileme hızı desteği sunuluyor. 24 GB’a kadar LPDDR5X RAM Bellek desteği ve UFS 4.0 depolama desteği de diğer özelliklerden.

Snapdragon 7+ Gen 3 kullanan ilk şirketler OnePlus, Realme ve Sharp olacak.