Anasayfa Haber Telegram, WhatsApp Kesintisi Sırasında 70 Milyon Yeni Kullanıcı Kazandı

Telegram, WhatsApp Kesintisi Sırasında 70 Milyon Yeni Kullanıcı Kazandı

Telegram WhatsApp

WhatsApp kesintisi en çok Telegram Messenger platformuna yaramışa benziyor.

Telegram Messenger kurucusu Parel Durov, saatlerce süren WhatsApp, Facebook ve Instagram kesintisi sırasında mesajlaşma platformunun 70 milyon yeni kullanıcı kazandığını açıkladı. Hizmet gözle görülür şekilde yavaşladığından kullanıcı artışı kendisini fark ettirmişti.

Kullanıcı akını hakkında yorum yapan Durov şunları söyledi: “Telegram’ın günlük büyüme oranını çok fazla aşan bu göç durumuyla birlikte diğer platformlardan 70 milyondan fazla kullanıcı ağırladık. Telegram, kullanıcılarımızın büyük çoğunluğu için kusursuz bir şekilde çalışmaya devam ettiğinden, ekibimizin benzeri görülmemiş büyümeyi nasıl başardığıyla gurur duyuyorum.”

Telegram, normalden daha yoğun trafik altında büyük ölçüde ayakta kalırken, Durov da Amerika’daki kullanıcıların normalden daha yavaş bir hıza maruz kalarak en çok etkilenenler olduklarını belirtiyor.

Facebook sistemleri yeniden çalışmaya başladığında, tüm yeni Telegram kullanıcılarının aktif kullanıcılar haline gelmesi pek olası değil. Öte yandan, kullanıcılar gelecekteki Facebook kesintileri için uygulamayı yüklü tutabilirler. Durov, sohbetleri WhatsApp’tan Telegram’a nasıl aktaracağınızı gösteren bir bağlantı da yayınlamayı ihmal etmedi.