Anasayfa Haber CORSAIR, Vengeance DDR5 RAM Kitlerini Sergiledi

CORSAIR, Vengeance DDR5 RAM Kitlerini Sergiledi

CorsairVengeanceDDR5RAM

CORSAIR, yeni nesil Vengeance DDR5 RAM’lerini duyurdu.

CORSAIR, DDR5 bellek modülü üreten şirketler arasına katılmak için ilk adımı atıyor. Şirket, yeni nesil Vengeance DDR5 bellek kitlerini paylaştı. Ancak şirketin yeni nesil bellek kitlerini duyurduğu tweeti, bellek kitleri ile ilgili ayrıntılı bilgileri içermiyor. Aynı zamanda, CORSAIR’ın paylaştığı gönderinin pek de ilgi çekici olmadığını belirtmekte fayda var. Bunun temel sebebi ise DDR5 bellek kitlerini duyurma konusunda biraz geç kalmaları. Diğer üreticiler, yaklaşmakta olan DDR5 bellek kitleri hakkında birçok ayrıntıyı halihazırda paylaşmış durumda.

CORSAIR, DDR4 bellek kitleri ile iyi bir performans sergileyebilmişti. Dominator Platinum RGB, Vengeance RGB Pro SL, Vengeance LPX kitleri popüler bellek kitlerinden bazıları olarak listelenebilir. Şirket, DDR5 bellek kitleri için de aynı başarıyı elde etmeyi hedefliyor. DDR4 ile belirli bir standartı yakalayabilmiş olan şirketin, DDR5 ile de bu standartın altında kalmayacağını beklemek de yersiz olmayacaktır.

Şirketin, yeni bellek standartını destekleyen ilk masaüstü işlemci serisi olan Intel Alder Lake-S lansmanına yaklaştıkça kitler hakkında daha fazla bilgi paylaşmasını bekliyoruz. DDR5 bellek standartı, DDR4’e göre birçok iyileştirmeyi beraberinde getiriyor. Bu iyileştirmeler, yeni nesil bellek standartını, yine yeni nesil HEDT sistemleri için sağlam bir seçenek haline getirecek. CORSAIR, DDR5 bellek kitlerinin hızlarını da büyük olasılıkla artıracak. Ayrıca kitler, 1.1v’de çalışacak. DDR5 bellek bunun yanı sıra, tek DIMM kapasitesini de artırıyor ve DDR4’te 32GB olan değer DDR5 ile beraber 128GB’a çıkıyor.

Videocardz’da yer alan bir habere göre ise CORSAIR’in Dominator DDR5 bellek serisini de piyasaya sürmesini bekleyebiliriz. Şirket, bir süredir resmi web sitesinde bu seriye ait kitlerin tanıtımını yapıyor. Pek çok kullanıcının RGB olmayan RAM’ler istediğini düşündüğümüzde, şirketin minimal bir kurulum tercih edenlere de bu tarz bir seçenek sunmasını görmek sevindirici bir haber.

Son olarak şirketin, yeni nesil DDR5 bellek kitlerinin fiyatlandırması ve bulunabilirliği hakkında hiçbir bilgi vermediğini belirtelim.