Anasayfa Haber FIFA, İsim Hakkı İçin EA Sports’tan 1 Milyar Dolardan Fazla Para Talep...

FIFA, İsim Hakkı İçin EA Sports’tan 1 Milyar Dolardan Fazla Para Talep Ediyor

FIFA 22 çıkış tarihi ve fiyatı

FIFA, adını lisanslamak için EA Sports’tan anlaşmada geçerli her dört yıl için 1 milyar dolardan fazla ücret talep ediyor.

FIFA, EA Sports’un futbol oyunu serisi için lisans anlaşması kapsamında, şirketten her dört yıl için bir milyar dolardan fazla para talep ediyor. Bu talep, EA Sports’un şu an ödediği lisans miktarının iki katından fazla olmasıyla dikkat çekmekte. EA Sports’un, FIFA 22 sonrasında futbol oyunu için FIFA adını değiştirmeyi planladığı belirtilmişti. İkili arasında 2022’de sona erecek olan mevcut 10 yıllık anlaşmanın miktarı 150 milyon dolar değerinde. Ancak EA, FIFA oyununu yeniden markalamaya karar verirse bu değer azalabilir.

Bununla birlikte, New York Times’da yer alan bir haber, FIFA’nın EA’ye sunduğu yeni parasal taleplerinden söz ediyor. Konuya aşina olan kişiler tarafından verilen bilgilere göre FIFA, EA’den her Dünya Kupası döngüsü için 1 milyar doların üzerinde ücret talep ediyor. Bir sonraki FIFA Dünya Kupası, 2022’nin sonlarında Katar’da düzenlenecek. Bu şampiyona ayrıca, EA ve FIFA arasındaki anlaşmanın sona ermesinden hemen önce gerçekleştirilmiş olacak.

FIFA 22 kariyer modu

New York Times’a konuşan ve iki şirket arasındaki müzakerelere yakın olan kişiler, EA ve FIFA arasındaki iki yıllık görüşmelerin bu tarz sorunlar nedeniyle durduğunu belirtiyor. EA Sports grubu genel müdürü Cam Weber de geçtiğimiz hafta yayınladığı bir blog yazısında bu durumu kabul ediyor gibiydi. Zira Weber, “İleriye baktığımızda, küresel EA Sports futbol oyunlarımızı yeniden adlandırma fikrini de araştırıyoruz. Bu, futbol dünyasındaki diğer tüm resmi ortaklıklarımızdan ve lisanslarımızdan ayrı olarak FIFA ile olan isim hakları sözleşmemizi gözden geçirdiğimiz anlamına geliyor.” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

Son olarak EA’in, popüler futbol oyunları ile ilgili yalnızca isim değişikliği olacağını ve geri kalan her şeyin aynı kalacağını ısrarla vurguladığını da belirtmekte fayda var.