Anasayfa Haber EA, FIFA Adını Kaldırmayı Düşünüyor

EA, FIFA Adını Kaldırmayı Düşünüyor

FIFA 22 kariyer modu

Electronic Arts, FIFA adını futbol oyunlarında kullanmayabilir.

EA, bu yılki futbol oyunu FIFA 22‘nin 1 Ekim’de gerçekleştirilen lansmanının hemen ardından serinin geleceğini yorumlayan bir blog yazısı yayınladı. Şirket, amacının özgün bir deneyim oluşturmak olduğunu ve bunun gerçekleşmesinde lisans ortaklarının önemli olduğunu belirtiyor. Bu ortaklıklar sayesinde, UEFA Şampiyonlar Ligi gibi gerçek hayattaki müsabakalar ve yüzlerce takım oyunda oynanabilir durumda. EA Sports grubunun genel müdürü Cam Weber, “Ortaklıklarımızın genişliği ve lisanslı içerik ekosistemimiz, şimdi ve gelecek yıllar boyunca EA Sports futbol oyunlarımıza rakipsiz özgünlük getirmeye devam etmemizi sağlayacaktır.” diyor.

Ancak, bazı nedenlerden dolayı FIFA adı, EA’in oyuncu deneyimi için gerekli gördüğü temel lisansların bir parçası olmayabilir. Bu durum oyuncular için bir şok olabileceği kadar, EA’in bakış açısından bir anlam ifade edebiliyor da olabilir. Öncelikle şirketin belirttiği gibi, FIFA lisansı, oyundaki diğer tüm lisanslı içeriklerden ayrı. Böylece, FIFA adı olmadan bile teknik olarak favori takımlar veya favori oyuncular oyunda bulunabilir.

FIFA 22 oynanış videosu

Aslında, FIFA adının çıkarılması EA’in bireysel ligler, takımlar veya oyuncular için lisans anlaşması yapmak adına daha fazla olanağa sahip olduğu anlamına gelebilir. Şirket, oyuncuları için en anlamlı olan lisanslara yatırım yapmaktan bahsediyor ve gerçeği söylemek gerekirse, oyun satın alındığında başlıktaki isim muhtemelen çok az fark yaratıyor. Bununla birlikte, FIFA markası inanılmaz derecede tanınır durumda. Bu durumun, FIFA adının çıkarılması neticesinde oyunun satışları üzerinde olumsuz bir etkisi olup olmayacağı da merak konusu.

EA’in neredeyse rakipsiz olduğunu düşünerek, FIFA markasını oyunları adına tutmak için çok daha az baskı hissetmesi de oldukça mümkün. Zira FIFA oyunlarının en büyük rakibi Pro Evolotion Soccer yıllardır düşüşte ve bu yılki versiyonu da Steam üzerinde şimdiye kadarki en kötü puanlı video oyunu olma unvanını kazandı.

Son olarak, FIFA markasının EA’in futbol oyunlarından çıkarılıp çıkarılmayacağını söylemek için henüz erken olduğunu belirtelim. Ancak yine de şirketin bu derece açık bir şekilde değişiklik yapmak istediği gerçeği bu ihtimali kuvvetlendiriyor.