Anasayfa Haber Pixel 6 Serisi, 4 Ana İşletim Sistemi Güncellemesi Alacak

Pixel 6 Serisi, 4 Ana İşletim Sistemi Güncellemesi Alacak

Pixel 6 serisi, 4 ana işletim sistemi güncelleme desteğinin yanı sıra 5 yıl boyunca güvenlik yamalarını da destekleyecek.

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro, dört büyük işletim sistemi güncellemesi ve beş yıllık güvenlik düzeltme yaması desteğine sahip olacak. Google normalde, Pixel cihazları için üç yıllık işletim sistemi güncellemeleri ve güvenlik yamaları sağlarken, diğer Android üreticilerinin çoğu telefonlarına üç yıl boyunca iki platform güncellemesi ve güvenlik yaması veriyor. Google’ın yeni nesil amiral gemisi akıllı telefon serisi Pixel 6 ile beraber güncel trend değişiyor gibi görünüyor. Google, yazılım güncellemelerini daha uzun süre sağlayabilmek için özel Tensor SoC’sinden yararlanabilir.

Twitter’da Snoopy takma adını kullanan bir kullanıcı, Pixel 6 serisinin dört işletim sistemi güncellemesi ve beş yıllık güvenlik yaması alacağını öne sürdü. Daha uzun yazılım desteği, daha önce de tanınmış bir tipster olan Evan Blass tarafından sızdırılan pazarlama materyalinde belirtilmişti. Bu materyalde, “Pixel en az 5 yıllık güncellemeler ile birlikte geliyor. Bu nedenle zamanla daha güvenli hale gelecek.” yazmaktaydı.

Pixel6Security

Google, halihazırda Pixel telefon kullanıcılarına en az üç yıllık güncelleme sağlamayı vaat ediyor. Ancak, son büyük güncelleme yayınlandıktan sonra güncellemeleri veya sürekli desteği garanti etmiyor. Şirket, Pixel 6 serisi için ise yazılım güncellemeleri döngüsünü genişleterek, bu yılın başlarında en az dört yıl boyunca Galaxy cihazlarında güvenlik güncellemeleri sunmaya söz veren Samsung’u geride bırakmayı planlıyor. Ayrıca Xiaomi de Eylül ayında amiral gemisi akıllı telefonu Xiaomi 11T serisinin, dört yıllık güvenlik güncellemesi alacağını duyurmuştu.

Son olarak Pixel 6 serisinin güncelleme döngüsü ile ilgili tüm detayların, 19 Ekim’de gerçekleşmesi planlanan resmi lansman ile kesinleşmesinin beklendiğini belirtelim.