Anasayfa Haber Final Cut ve Logic, M1 Pro ve M1 Max İçin Güncellendi

Final Cut ve Logic, M1 Pro ve M1 Max İçin Güncellendi

Final Cut Logic M1

Apple, M1 Pro ve M1 Max işlemcileri için destek sunan Final Cut ve Logic güncellemeleri yayınladı.

Apple, Unleashed etkinliği sırasında yeniden tasarlanan MacBook Pro‘nun yaratıcılık tarafından oldukça bahsetti. Bu anlamda geliştirilmiş donanımdan tam olarak yararlanmak için amiral gemisi medya düzenleme yazılımlarını güncellemeyi de ihmal etmedi. Şirket, özellikle video işleme ve makine öğreniminde M1 Pro ve M1 Max‘ten en iyi şekilde yararlanan Final Cut Pro (10.6) ve Logic Pro (10.7)’nun yeni sürümlerini yayınladı. Final Cut Pro editörleri aynı anda yedi adede kadar 8K ProRes akışını oynatabilecek ve formatta 5 kattan daha hızlı dışa aktarım yapabilecek. Ek olarak, yalnızca MacBook Pro’nun yerleşik ekranını kullanarak 8K HDR çekimleri renklendirebileceksiniz.

Bunun yanı sıra animasyonlu efektleri yüzlere ve nesnelere bağlamak için kullanabileceğiniz yeni bir Nesne İzleyici de mevcut. Sinema Modu videosunu iPhone 13 serisinde de kolayca düzenleyebilirsiniz. Motion artık görsel efektlerin 2 kata kadar daha hızlı çalışmasını sağlıyor ve önceki kare hızının 5 katında iki 8K video akışını oynatabiliyor. Bu arada yazılım, HEVC videosunu 2 kata kadar daha hızlı ve ProRes’i 10 kata kadar hızlı bir şekilde dönüştürüyor. Canon kullanıcıları da ilk kez Cinema RAW Light videolarını diğer formatlara dönüştürebilecek. Ayrıca, belirli bir klasöre ulaştığında içeriği otomatik olarak kodlayacak bir İzleme Klasörleri özelliği bile bulunuyor. Bu, özellikle ekipler arasında bir iş akışının düzenlenmesine yardımcı olacak bir yenilik.

Logic Pro güncellemesi ise uzamsal ses oluşturmaya odaklanıyor. Yeni mikserler, panner’lar ve eklentiler Dolby Atmos parçaları yazmanıza izin veriyor ve yeni MacBook Pro’lar ek performanslarını özellikle gelişmiş karışımlar oluşturmak için kullanabilir. Müzik düzenleme aracı artık GarageBand’de gördüğünüz Yapımcı Paketleri ile birlikte geliyor.

Her iki güncellemenin de mevcut kullanıcılar için ücretsiz olduğunu belirtelim.