Anasayfa Haber Apple, Aşısız Çalışanları için Katı Test Kuralları Getiriyor

Apple, Aşısız Çalışanları için Katı Test Kuralları Getiriyor

Henüz aşılanmayan veya aşı durumunu şirkete bildirmeyen Apple çalışanları, her gün hızlı Covid-19 testleri yapmak zorunda kalacak.

Apple, personel için aşı zorunluluğu getirmeyen birkaç teknoloji şirketinden biri olmasına rağmen, aşısız çalışanlar için gelen kurallar var: Çalışanlar ofise her girmek istediklerinde Covid-19 testi yaptırmak zorunda kalacaklar.

Bloomberg, günlük testin aşı durumunu Apple’a bildirmeyi reddeden çalışanlar için geçerli olacağını bildirdi. Buna karşın aşılı personelin haftada bir kez hızlı testler yapması isteniyor.

Detaya girecek olursak, Apple’ın aşılanmamış kurumsal çalışanlarının günlük testler yapması gerekecek. Şirketin perakende mağazalarındaki aşılanmamış işçilerden işe geldikleri her gün yerine haftada iki kez test yapmaları istenecek. Aşılanmış perakende personel ise yine her hafta hızlı testler yapması gerekiyor.

Cupertino devi, çalışanlarından aşı durumlarını 24 Ekim’e kadar bildirmelerini istiyor ve ayrıca ilerleyen tarihlerde mevcut durumu raporlamaları gerekiyor. Covid-19 testiyle ilgili yeni süreç ise 1 Kasım’da işlemeye başlayacak.

Çalışanlar, evde yapabileceği hızlı testleri Apple ofislerinden ve perakende mağazalarından temin edebilecek. Tek bir test 15 dakika sürüyor ve sonuçlar dahili bir uygulama ile şirkete bildiriliyor.

Uzaktan çalışma yerine yüz yüze çalışma sistemini savunan Apple, Delta varyantının teşvik ettiği artan Covid-19 vakaları sonrasında Temmuz ayında ofislere planlanan dönüşünü bir ay erteledi. Ağustos ayında ise dönüş şartını 2022’nin başına kadar ertelemişlerdi. Yakında gelecek test zorunluluğuna rağmen, şirket personelin Ocak ayından itibaren haftada en az üç gün ofiste çalışması gerektiğini düşünüyor.