Anasayfa Haber Adobe, Creative Cloud Uygulamalarını Web’e Getiriyor

Adobe, Creative Cloud Uygulamalarını Web’e Getiriyor

Creative Cloud Web

Adobe, Photoshop ve Illustrator gibi Creative Cloud uygulamalarını web üzerinden de sunacak.

Adobe, Photoshop gibi Creative Cloud ürünleri için önemli özellikleri duyurduğu yıllık konferansı olan Adobe Max 2021’in ilk gününde önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle, Creative Cloud’un çeşitli iPad uygulamaları için birkaç yeni özellik, Apple Silicon Mac’lerde yerel olarak çalışan iki uygulama ve bazı uygulamaların yeni web sürümlerinin duyuruları yapıldı.

Adobe, masaüstünde Photoshop için güncellenmiş bir Nesne Seçim Aracı da dahil olmak üzere, tüm pakete yapay zeka odaklı araçlar eklediğini veya geliştirdiğini söyledi. Photoshop’ta daha önce görülen Gökyüzü Değiştirme aracı gibi bazı yapay zeka araçları da ilk kez Mac, iPad ve iPhone’da Lightroom’a geliyor.

Photoshop iPad sürümü, RAW görüntüler için destek kazanacak ve birkaç yeni araç ve katmanları Akıllı Nesnelere dönüştürme yeteneği alacak. iPad için Illustrator özellikle görüntüleri vektörleştirme, sürüm geçmişini izleme ve önceki yinelemelere geri dönme yeteneği olmak üzere bazı iyileştirmeler de alıyor. Ek olarak After Effects ve InDesign, son Mac’lerde Apple Silicon desteği alıyor.

Adobe ayrıca bu hafta Creative Cloud uygulamalarından Photoshop ve Illustrator sürümlerini web platformuna getireceğini müjdeledi. Web sürümleri, masaüstü sürümleri kadar kapsamlı olmayacak ancak küçük düzenlemeler yapmanıza izin verecek ve iş arkadaşlarınız veya müşterilerinizle çalışmanızı paylaşmanız ve tartışmanız için bir yol sağlayacak. Uygulamalar, kullanıcıların Photoshop’un yerel bir sürümünü başlatmadan çalışmaları gözden geçirmelerine ve yorum bırakmalarına olanak tanıyacak. Bu anlamda uygulamaları doğrudan Creative Cloud ekosisteminin içinde bulunan sadeleştirilmiş bir sürüm olarak düşünebilirsiniz.