Anasayfa Haber Windows 11 Daha Fazla Windows 10 Sisteme Yayılıyor

Windows 11 Daha Fazla Windows 10 Sisteme Yayılıyor

Microsoft, Windows 11 yükseltmesini yavaş yavaş uygun bilgisayarlara açıyor.

Windows 11 işletim sistemi bildiğiniz üzere kademeli olarak destekli bilgisayarlara sunulmaya başlamıştı. Microsoft, Windows 10’dan büyük bir geçiş sürecine girerken Windows 11’i daha fazla müşteriye ulaştırmak amacıyla sürecin bir sonraki aşamasının başladığını duyurdu.

İşletim sistemi Ekim ayının başlarında piyasaya çıktığında ilk olarak belirli bir gruba sunulmuştu. İlk grup, önceden Windows 11 yüklenmiş olarak gönderilen yepyeni bilgisayarlardan oluşuyordu. İkinci grup ise Microsoft’tan Windows 11 yükseltmesini almaya uygun yeni Windows 10 bilgisayarları içeriyordu.

Bu haftadan itibaren şirket, “genişletilmiş uygun cihazlar grubuna yükseltme sunmak için yeni nesil makine öğrenimi modelinden yararlanmaya başladı. Microsoft, “En son özelliklerden ve güvenlik tehditlerine karşı gelişmiş korumalardan yararlanmak için cihazlarınızı Windows 11’e yükseltmenizi öneririz.” diyor.

Sistemleri Windows 11’e çeşitli güncellemelerle hazırlayan geliştirici, kısa süre önce yayınlanan KB5005463 güncellemesiyle birlikte PC Health Check yazılımını tüm Windows 10 sistemlere zorunlu olarak yüklenmeye başlamıştı.

Şirket, önümüzdeki birkaç ay içinde Windows 11’i daha da fazla Windows 10 PC’ye sunmak için makine öğrenimi modelini sürekli olarak değiştirecek. Her şey planlandığı gibi giderse yeni sistem 2022’nin ilk yarısına kadar tüm uygun Windows 10 PC’lere sunulacak. Uygun bir cihazınız varsa Windows Update Ayarları’nı açabilir ve güncelleştirmeleri kontrol edebilirsiniz.