Anasayfa Haber Intel CEO’su: “Moore Yasası’nın Önüne Geçeceğiz”

Intel CEO’su: “Moore Yasası’nın Önüne Geçeceğiz”

Gelsinger, Alder Lake’in piyasaya sürülmesinin ardından Intel’in rekabeti geride bırakacağından emin.

Intel, resmi Alder Lake duyurusunun ardından sonraki rotasını planlamakla meşgulken, şirket CEO’su Pat Gelsinger’den bazı açıklamalar geldi. Gelsinger’e göre Intel, zamanımızın en popüler teknolojik hedeflerinden (Moore Yasası) birini geride bırakmak için bir yolculuğa çıkacak.

Mavi ekibin lideri, daha önce rakibi AMD ile ilgili ciddi söylemlerde bulunmuştu. Gelsinger bu haftanın başlarında ise iddialı bir şekilde Intel’in Moore Yasası tarafından tanımlanan ilerleme hızına ayak uyduracağını ve hatta önüne geçeceğini söyledi.

CEO’nun hedefinin büyük olduğunu baştan söyleyelim.  Intel’in kurucu ortağı Gordon Moore, tümleşik bir devre üzerindeki bileşenlerin iki katına çıkarılmasına atıfta bulunan Moore Yasası gözlemini ortaya atan kişiydi. Moore başlangıçta yıldan yıla iki katlık bir hedef koymuştu, ancak daha sonra tahminini her iki yılda bir ikiye katlayacak şekilde revize etti.

Yasaya ve Gelsinger’in açıklamalarına göre Intel, önümüzdeki yıllarda inovasyon açısından çığır açan teknolojiler sunacak. Mavi takım, böylesine büyük bir zorluğun üstesinden gelmek için son dönemde önemli gelişmeler kaydetti. Yeni mimarilerin tanıtılması, gelişmiş ultraviyole litografi tekniklerinin geliştirilmesi ve kendi üretim operasyonlarını kontrol etme yeteneği, şirkete rekabette bir avantaj sağlıyor. Ayrıca Intel’in son derece büyük bir mali kaynağı var.

Gelsinger, Intel’in mevcut yol haritalarına ve farklı kurumsal konumlarına dayanarak “Sektördeki diğer herkesin rahat bir şekilde önünde” olmaları gerektiğini söylüyor. CEO ayrıca şirketin kendi çip imalatının TSMC gibi üçüncü taraf ortaklara güvenen AMD ve Apple gibi rakiplere göre bir avantaj sağlayacağına inanıyor.