Anasayfa Haber Tayvan’daki Depremden Micron da Etkilendi: DRAM Fiyatları Artabilir

Tayvan’daki Depremden Micron da Etkilendi: DRAM Fiyatları Artabilir

Dünyadaki bellek yongalarının %9’unu üreten Micron, yaşanan deprem sonrasında üretim tesisini kapatmak zorunda kaldı.

Tayvan’daki bir Micron Technology üretim tesisindeki son aksaklılar, şirketin tesisteki faaliyetlerine devam etmesinin ne kadar süreceğine bağlı olarak DRAM yongaları için fiyat artışına neden olabilir. Aksaklıkların arkasında ise Tayvan’ı vuran ve Micron üretim tesisi de dahil olmak üzere çeşitli yarı iletken fabrikalarındaki üretimi etkileyen 6.2 büyüklüğündeki deprem var.

Neyse ki deprem herhangi bir yaralanma veya can kaybıyla sonuçlanmadı ve şirket yaptığı açıklamada Tayvan’daki tüm ekip üyelerinin güvende olduğunu söyledi. Micron, deprem sonucunda Taoyuan yakınlarında bulunan Fab 11’i durdurmak zorunda kaldı. Bellek üreticisi şu anda tesisi tam üretim kapasitesine döndürmek ve gereken uygun önlemleri belirlemek için çalışıyor.

Rakip DRAM üreticisi Nanya, kısa vadede aylık üretimde küçük bir düşüş görmeyi beklemesine rağmen bölgedeki üretim tesisinin depremden sonra normal şekilde çalıştığını söylüyor. TSMC, çalışanlarını kuzey Tayvan’daki birkaç tesisten geçici olarak tahliye etti, ancak bunun dışında üretim üzerinde bir etki görmedi.

Micron şu anda dünyadaki DRAM yongalarının yaklaşık yüzde dokuzunu üretiyor ve Taoyuan tesisi, şirketin küresel üretim kapasitesinin üçte birinden fazlasından sorumlu. Genellikle fabrika kapanışlarında olduğu gibi, DRAM fiyatları o anlık sürece ve hasara bağlı olarak artış gösterebiliyor.

Öte yandan Micron, Japonya’da 2024’te faaliyete geçebilecek 7 milyar dolarlık bir DRAM tesisi kurmayı planlıyor. Aynı zamanda şirket, önümüzdeki 10 yıl içinde araştırma ve geliştirmenin yanı sıra sermaye harcamaları için 150 milyar dolara kadar harcama yapacak.