Anasayfa Haber Ubisoft, Kripto Oyun Geliştirmeyi Planlıyor

Ubisoft, Kripto Oyun Geliştirmeyi Planlıyor

2018’den beri blok zinciri teknolojisini araştıran Fransız oyun şirketi Ubisoft, “kazanmak için oyna” mantığındaki NFT ve blok zinciri oyunları geliştirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Son zamanlarda kripto paraların ve NFT‘lerin popüler hala gelmesiyle birlikte, oyun dünyasında da oynadıkça kripto para ya da NFT türünde eşyalar kazanabildiğiniz oyunlar daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Bu durum ister istemez dev oyun şirketlerinin de dikkatlerini çekti. Ve bu konuda resmi açıklama yapan ilk oyun şirketlerinden biri de Ubisoft oldu.

PC Gamer’ın paylaştığı habere göre, Fransa merkezli oyun firması, “kazanmak için oyna” mantığına sahip NFT ve blok zinciri oyunları geliştirme amacı olduğunu açıkladı. Şirket yöneticileri, hem kazanç raporunda hem de geçen hafta şirketin ikinci çeyrek gelirlerinin açıklandığı toplantı sırasında blok zinciri oyunları konusunu birkaç kez gündeme getirdi. Ubisoft, kripto oyun firması Animoca Brands‘in 65 milyon dolar topladığı yatırım turunda en çok yatırım yapan şirketlerden biriydi. Bununla birlikte şirket, 2018’den beri Strategic Innovation Lab aracılığıyla block zinciri teknolojisiyle uğraşıyor ve aynı zamanda Blockchain Gaming Alliance‘ın (Blok Zinciri Oyun Birliği) kurucu üyesi.

Fransız oyun şirketinin CEO’su Yves Guillemot, kazanç toplantısı sırasında IBTimes aracılığıyla, “Bu endüstri, gerçekleşen pek çok yeni devrimle düzenli olarak değişiyor. Blok zincirini de bu devrimlerden biri olarak görüyoruz. Bu, daha fazla oyuncunun içerik kazanmasını ve kendi içeriğine sahip olmasını sağlayacak daha fazla ‘kazanmak için oyna’ anlamına gelecek ve bunun endüstriyi oldukça büyüteceğini düşünüyoruz.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Bunların yanı sıra kripto oyunlar, video oyun endüstrisinde son zamanların en tartışmaları konularından biri. Steam, geçtiğimiz ay NFT veya kripto para içeren tüm oyunları kesin olarak yasaklarken Epic Games‘in patronu Tim Sweeney ise Epic Games Store‘da NFT’lere izin verildiğini açıklayarak bu alandaki boşluğu doldurmak istediklerinin sinyalini verdi. Bununla birlikte Ubisoft’un ise kripto oyunlara katkılarının ne olacağı, NFT’leri açık dünya oyunlarının ödül yapısına dahil edip etmeyeceği ya da tamamen yeni blok zinciri oyunları geliştirip geliştirmeyeceği konusunda tahminde bulunmak için henüz çok erken.