Anasayfa Haber Windows 365 için Windows 11 Desteği Geldi

Windows 365 için Windows 11 Desteği Geldi

Windows 365

Tüm Windows 365 müşterileri, Windows 11’i kullanabilecek.

Microsoft tarafından gerçekleştirilen yılın en büyük etkinliği Microsoft Ignite, her zamanki gibi bir ton duyuru ve yenilik ile beraber geliyor. Tabii ki beklediğimiz üzere Windows 11 ile ilgili de birkaç duyuru etkinlik kapsamında kullanıcılara sunuldu. Bu duyurulardan en önemlisi ise tüm Windows 365 abonelerinin artık yeni işletim sistemini kullanabilecek olması. Windows 365 duyurulduğunda, Windows 10’u desteklemekteydi. Ancak şirket, Windows 11’in destekleneceğini de vaat ediyordu. Yapılan duyuruda, Windows 365 Business kullanıcılarının, Windows’un en yeni sürümüne geçiş yapmalarına yardımcı olacak yeni araçların bulunduğu belirtiliyor.

Bunun yanı sıra serviste başka iyileştirmeler de mevcut. Örneğin, yapılandırılabilir yeni bir ek süre seçeneği iyileştirme olarak kullanıcılara sunulmuş. Yeni güncelleme ile birlikte, bir bulut PC’yi yedi günlük bir yetkisiz kullanım süresinden sonra temel hazırlığı kaldıracak şekilde ayarlamanın bir yolu da bulunacak.

Windows365

Ayrıca artık, Azure AD’ye katılan Bulut PC’ler için de destek olacak. Böylece kullanıcıların kendi Azure altyapılarına ihtiyacı olmayacak. Microsoft Endpoint Manager’da CPU ve RAM performansı hakkında raporlama için yeni ölçümler de yenilikler arasında. Açıkçası bu yeniliğin, bulut PC desteğini geliştirmek için olduğunu söylemek mümkün. Ancak bu güncellemelerin ikisinin de şu anda önizleme aşamasında olduğunu belirtelim.

Önizlemede olan yeniliklerden biri de windows365.microsoft.com adresi üzerinde yer alıyor. Böylelikle kullanıcılar, yazıcılar ve klavyeler gibi yerel kaynak ayarlarını değiştirebilecek ve oturumlardayken bu ayarları düzenleyebilecek. Ayrıca, Microsoft Excel web sürümü bu yıl içinde Universal Print’i destekleyecek. Bu, kuruluştaki herhangi bir yazıcıdan Excel belgesinin yazdırılabileceği anlamına geliyor.

Son olarak Microsoft 365 için “Test Tabanı” özelliğinin artık genel kullanıma sunulduğunu belirtelim. Ayrıca kullanıcıların, Windows 11 özellik güncellemelerini Microsoft Intune ile yönetebileceğini de ekleyelim.