Anasayfa Haber Windows 11 Build 22494 ile Neler Değişti?

Windows 11 Build 22494 ile Neler Değişti?

Windows 11 IoT Kurumsal

Windows 11 Build 22494, Teams için görev çubuğuna bir sessize al düğmesi getiriyor.

Microsoft, Dev kanalı için yeni sürümleri kullanıma sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde duyurulan Windows 11 Build 22489‘un ardından bugünün Windows 11 yapısı, Windows 11 Build 22494 olarak adlandırılıyor. Yeni güncelleme, görev çubuğunda sessize alma düğmesi olarak nitelendirilebilecek yeni bir özellik getiriyor. Güncelleme ayrıca, olağan düzeltmeler dizisini ve bilinen sorunları da barındırıyor.

Görev çubuğundaki sesi kapatma düğmesi, kullanıcıların Teams çağrısı yaparken herhangi bir ekrandan kendi mikrofonlarını kolayca sessize almalarını sağlamak için tasarlanmış. Bu durum, yeni getirilen sessize alma düğmesinin yalnızca Teams aramaları sırasında kullanılabildiği anlamına gelmekte. Bununla birlikte, yeni özelliğin yalnızca Teams’in iş ve okul sürümü için kullanılabilir olduğunu da belirtelim. Bu durum, Windows 11’de yerleşik olarak bulunan kişisel Microsoft hesapları için tasarlanmış Teams sürümünde, yeni özelliğin kullanılamayacağı anlamına geliyor. Ancak şirket, yeni özelliği daha sonra kişisel Microsoft hesapları için de kullanıma sunacağını belirtti.

Tüm bunların yanı sıra, yeni güncelleme ile birlikte Görev Görünümü’nde ve Alt+Tab uygulama değiştiricisinde “Snap Groups” özelliği de kullanıma sunulmuş. Ayrıca Ayarlar uygulamasında, özellikle Uygulamalar bölümünde birkaç iyileştirme de mevcut. Bununla birlikte kullanıcılar artık Enter tuşuna basmak zorunda kalmadan Varsayılan uygulamalar bölümünde arama sonuçlarını görüntüleyebilecek.

Son olarak Microsoft’un yeni güncelleme ile birlikte sunduğu tüm değişiklikleri Windows Blog’undan okuyabileceğinizi belirtelim.