Anasayfa Haber Windows 11, Dizüstü Pil Yüzdesini %100’ün Üzerinde Gösteriyor

Windows 11, Dizüstü Pil Yüzdesini %100’ün Üzerinde Gösteriyor

Windows 11’in test yapısı, garip bir hata sebebiyle pil şarj seviyesini %100’ün üstüne çıkarıyor.

Windows, diğer işletim sistemlerinde olduğu gibi zaman zaman hatalarla karşımıza çıkıyor. Microsoft, Windows 11 için yenilediği Paint’i çok basit iki hata ile birlikte kullanıma sunmuştu. Birkaç gün önce piyasaya sürülen Windows 11 Dev 22494 derlemesi ise bir başka tuhaf hata ile birlikte geldi.

Keşfedilen bu görsel sorun, işletim sisteminin hatalı bir şekilde dizüstü bilgisayarların tam pil kapasitesinin %100’ü aştığını bildirmesine yol açıyor. Zira bu fiziksel olarak en azından mevcut teknolojiyle imkansız.

Bir Reddit gönderisine bakılırsa pilin tam şarj kapasitesi %115 olarak görülüyor. Ayrıca yayınlanan bu görselde kullanıcının Dev Channel 22494 yapısını çalıştırdığı belirtilmiş. Yine bir başka kullanıcı ise pil kapasitesinin %103’e yükseldiğini gösterdi ve bu değer daha sonra %104’e çıktı.

Microsoft mühendisi Jennifer Gentleman gönderileri fark etti ve bu hatayla ilgili çok sayıda rapor olduğu için firmanın sorunu araştırdığını söyledi. İlginç bir şekilde, bu pil sorununun eski Dev yapılarında da mevcut olduğu anlaşıldı ve en son 22494 yapısına özel olmadığı bildirildi.

Öyle ki Preview (Önizleme) yapılarında, özellikle de Dev (Geliştirme) kanalında bu hatalar normal karşılanabilir.