Anasayfa Haber Mozilla Firefox, Microsoft Store’a Geldi

Mozilla Firefox, Microsoft Store’a Geldi

Mozilla Firefox Microsoft Store

Mozilla Firefox hem Windows 10 hem de Windows 11 için Microsoft Store platformundaki yerini aldı.

Mozilla, Firefox internet tarayıcısı Microsoft Windows Store uygulama mağazasına getirdi. Böylece Firefox, Microsoft Store’da bulunan ilk üçüncü taraf alternatiflerinden birisi haline geldi. Mozilla internet tarayıcısının Gecko tarayıcı motorunu kullandığını da not olarak düşelim.

Microsoft’un yeni açık mağaza politikaları, sonunda Firefox gibi üçüncü taraf tarayıcıların Microsoft Store’da görünmesini mümkün kılıyor. Henüz Google Chrome’u platformda yer almasa da Opera, mağazadaki yerini almada hızlı davranmıştı.

Mozilla, “Önceden Windows kullanıyorsanız ve Firefox kullanmak istiyorsanız, onu internetten indirmeniz ve Microsoft’tan hantal bir süreçten geçmeniz gerekiyordu” diye açıklıyor. “Artık Microsoft Store ilkelerini değiştirdiği için masaüstü tarayıcınız olarak Firefox’u seçmek daha da sorunsuz ve en son Firefox özellikleriyle birlikte geliyor.” diye de ekliyor.

Firefox’un Microsoft Store’da kullanıma sunulması, Mozilla’nın Windows’ta Microsoft’un varsayılan tarayıcı korumalarını yenmesinden sadece aylar sonra geldi. Mozilla, Microsoft dışında hiç kimse tarafından resmi olarak mevcut olmayan tek tıklamalı bir işlemle Windows’ta Firefox’a geçişi sessizce kolaylaştırdı. Bu tek tıklama işlemi Firefox’un Microsoft Store sürümünde ise çalışmıyor gibi görünüyor. Bu, Mozilla’nın ya Firefox’un geçici çözüm sürümünü göndermekten kaçındığı ya da Microsoft’un bunu Microsoft Store’dan reddettiği ve şirketin varsayılan tarayıcı geçici çözümünü kaldırmak zorunda kaldığı anlamına geliyor. Bu arada Microsoft’un Windows 11’de varsayılan tarayıcıyı ayarlama sürecini zorlaştırdığını da söylemeden geçmeyelim.

Firefox artık hem Windows 10 hem de Windows 11 için Microsoft Store‘da mevcut durumda.