Anasayfa Haber Forza Horizon 5, 4.5 Milyon Oyuncu ile Rekor Kırdı

Forza Horizon 5, 4.5 Milyon Oyuncu ile Rekor Kırdı

Forza Horizon 5 oynanış videosu

Forza Horizon 5, 4.5 milyon oyuncu kilometre taşını geride bıraktı.

Playground Games’in açık dünya yarış serisinin yeni oyunu Forza Horizon 5, harika bir başlangıç yapmış gibi gözüküyor. Microsoft’un Oyun Başkanı Phil Spencer, Twitter’dan yaptığı açıklama ile oyunun 4.5 milyon oyuncu kilometre taşını çoktan kırdığını ve bunun aynı zamanda bir Xbox Game Studios oyunu için şimdiye kadarki en büyük lansman gününü işaret ettiğini belirtiyor. Yeni oyunun eş zamanlı oyuncu zirvesinin de Forza Horizon 4’ün oyuncu sayısının üç katı olduğu bildiriliyor.

Forza Horizon 5, Steam’de ise şu ana kadar yalnızca 70 bin eş zamanlı oyuncu zirvesine ulaşmayı başarmış. Ancak, oyuncu tabanındaki aslan payının konsolda, PC’de ve bulutta bulunan Game Pass aracılığıyla açıkça Xbox sisteminde olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyun, ilk çıktığı andan itibaren büyük bir ilgiyle oynanmaya devam ediyor. Metacritic sitesinin yaptığı değerlendirmeye göre oyunun PC sürümü 100 üzerinden 91, oyunun Xbox sürümü ise 100 üzerinden 92 puan almış.

Forza Horizon 5 Dosya Boyutu

Son olarak Forza Horizon 5’in erişilebilirlik seçenekleriyle çok övgü aldığını belirtelim. Oyunda, engelliler topluluğunun yardımıyla özel olarak tasarlanan ve sinematiklerde kullanılan Amerikan İşaret Dili ve İngiliz İşaret Dili desteği bulunuyor. Ayrıca, oyuncuların daha düşük bir oranda oynamasını sağlayan bir oyun hızı değiştirme ayarı, özelleştirilebilir altyazı seçenekleri, yüksek kontrast modu, renk körlüğü modu, metin okuma ve konuşulan şeyleri metne dökme özellikleri de oyunda mevcut.