Anasayfa Haber Tüm Oyunlarda Performansı Artıran Image Scaling Özelliği Tanıtıldı

Tüm Oyunlarda Performansı Artıran Image Scaling Özelliği Tanıtıldı

NVIDIA tarafından sunulan açık kaynaklı Image Scaling teknolojisi, görüntüleri ölçekleme ve keskinleştirme amacıyla tüm ekran kartlarıyla uyumlu çalışacak.

NVIDIA bugün DLSS sürüm 2.3‘ün yanı sıra yeni Game Ready 496.76 sürücüsünü yayınlamıştı. Yeşil takım ayrıca uzamsal ölçekleme ve keskinleştirme sağlayan, tüm GPU’larda çapraz platform çalışan bir açık kaynaklı SDK olarak NVIDIA Image Scaling (Görüntü Ölçekleme) algoritmasını piyasaya sürüyor.

Bu teknoloji tüm oyunlarda ve öncelikle GeForce GPU’larda oyun performansını üst noktaya taşıyacak. Şirketin açıklamasına bakılırsa özelliği tüm GPU’larda kullanmak mümkün olacak. Sunulan yazılım geliştirme kiti, tüm geliştiricilerin oyunlarına entegre olmaları için 16 Kasım itibarıyla GitHub’da herkese açık olacak.

Güncel sürücüye geçtikten sonra NVIDIA Image Scaling’e hem NVIDIA Kontrol Paneli hem de GeForce Experience üzerinden erişebilirsiniz. Bu özellik ayrıca oyun içi arayüzünden ayarlanabiliyor ve oyun başına keskinleştirme ayarı içeriyor.

Tüm platformlar için açık kaynaklı olan Image Scaling özelliği, çekirdek düzeyinde ve Windows dışında çalışıyor. Bu nedenle oyun görüntülerini doğru şekilde yakalamak için bir donanım kartı gerekli. Bunun dışında GeForce Experience aracılığıyla ekran görüntüsü alabilmeniz için Shadowplay güncellendi. Shadowplay’e daha sonraki bir tarihte video yakalama desteği de eklenecek.

Bu açıkça teknolojinin tüm geliştiricilere açık olması ve uygulanması nispeten kolay olması sayesinde artık yaygın olarak kullanılabilen AMD FidelityFX Süper Çözünürlüğe doğrudan bir yanıt niteliğinde.

Naraka Bladepoint’in yapımcısı 24 Entertainment’ten Ray Kuan, yeni teknoloji hakkında şunlar söylüyor:

NVIDIA Image Scaling, DLSS entegrasyonuna büyük bir alternatif,
diğer kullanıcılarımız için bize sağlam bir yükseltme seçeneği sunuyor.

Image Scaling, bugün yayınlanan yeni GeForce Game Ready 496.76 sürücüleriyle piyasaya sürülecek. Native, FSR, NIS ve DLSS arasındaki performans karşılaştırma slaytları daha sonra NVIDIA tarafından yayınlanacak, Necromunda Hired Gun’da FPS farkları şu şekilde:

  • Yerel 4K: 31 FPS
  • AMD FSR 4K Ultra Kalite: 43 FPS
  • NVIDIA NIS 4K Ultra Kalite: 46 FPS
  • NVIDIA DLSS Performansı: 69 FPS

NVIDIA ayrıca herkesin oyun ekran görüntüleri ve videolarının görüntü kalitesi karşılaştırmalarını yapmasını daha hızlı ve kolay hale getiren ICAT adlı yeni bir araç yayınlıyor. Görüntü kalitesini karşılaştırma ve analiz için kullanılan araç nvidia.com’dan ücretsiz olarak indirilebilir.