Anasayfa Haber Android 12 İçin PlayStation DualSense Desteği Geldi

Android 12 İçin PlayStation DualSense Desteği Geldi

Android 12 DualSense

PS Remote Play güncellemesi ile Android 12 için PS5 DualSense oyun kumandasına destek geldi.

Sony tarafından Android 12 kullanıcıları için PS Remote Play uygulamasına bir güncelleme sunuldu. Yeni güncelleme ile Android 12 için yeni DualShock 4 özellikleri eklenmesinin yanı sıra PlayStation 5 DualSense oyun kumandası için de eşleştirme desteği sağlanıyor. Yani bundan böyle PlayStation 5 oyun kumandanızı Android 12 cihazınızda birlikte kullanmanız mümkün.

DualShock 4 kontrol cihazınız varsa ve telefonunuz Android 12’ye güncellendiyse, Remote Play’de hareket sensörü, gürültü, pil göstergesi ve dokunmatik yüzey gibi ek özelliklerin keyfini çıkarabileceksiniz. DualShock 4 kontrol cihazını Android 10 veya daha yeni cihazlarla eşleştirmek mümkün olsa da daha yeni özellikler şimdilik sadece Android 12’ye özel olarak sağlanıyor.

Mayıs ayında ise PlayStation Remote Play, iOS İçin DualSense desteği sunmuştu.

PS5’in DualSense tarafında ise artık kablosuz oyun kumandasını Remote Play (Uzaktan Oynatma) için Android 12 telefonunuzla eşleştirebilir veya uyumlu oyunlarda kullanabilirsiniz. Sony, resmi olarak yalnızca Android’in en son sürümü desteğinden bahsederken kumadayı Android 11 ile de eşleştirebilirsiniz. Yine de dokunmatik yüzey, titreşim desteği, sol ve sağ aktüatörler üzerinde bağımsız kontrol ve LED’ler gibi özellikler yalnızca Android 12’de çalışacak.

PS Remote Play uygulaması, en sevdiğiniz PS4 ve PS5 oyunlarını doğrudan Android akıllı telefonunuzda veya tabletinizde yayınlamanıza ve oynamanıza izin veriyor. Uygulama hem mobil veri hem de Wi-Fi üzerinden çalışabiliyor ancak mümkün olan en iyi deneyim için 15 Mbps bağlantıya ihtiyacınız bulunuyor.