Anasayfa Haber WhatsApp, iPad ve Mac İçin Evrensel Uygulama Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp, iPad ve Mac İçin Evrensel Uygulama Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp iPad

Catalyst kullanılarak hem iPad hem de Mac ile çalışabilecek bir WhatsApp uygulaması geliştiriliyor.

WhatsApp tarafından bir süredir iPad için özel bir uygulama üzerinde çalışılıyor. Öte yandan, görünüşe göre şirket uygulama için farklı bir yaklaşım kullanacak. WhatsApp’ın iPad için çoklu cihaz desteği ile yerel bir uygulama geliştirdiğini daha önce duymuştuk. Şimdi ise şirket, iPad ve Mac ile kullanılabilecek bir Catalyst uygulaması kullanacak gibi görünüyor.

WABetaInfo’ya göre, iPad ve Mac için yeni Catalyst uygulaması aynı görünecek. WhatsApp’ın halihazırda bir macOS uygulaması da bulunuyor. Aynı kullanıcı arayüzüne sahip olmakla birlikte, macOS Catalyst için WhatsApp, iPadOS muadili üzerinde bazı iyileştirmeler sunacak.

Şu an itibariyle özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağına dair bir herhangi bir bilgi bulunmuyor. WhatsApp’ın birden fazla cihaz desteği ise birincil cihaz hariç dört farklı cihazı destekleyecek. Lansman sırasında şirket potansiyel olarak bir iPad uygulaması yayınlayacak. Mesajlar bu cihazlar arasında senkronize edilecek ve birincil cihazınız bağlı olmasa bile mesaj gönderip alabileceksiniz.

Geliştiricilerin Catalyst’i kullanarak hem iPad’de hem de Mac’te çalışacak bir uygulama oluşturabileceğini de not olarak düşelim.