Anasayfa Haber NVIDIA Image Scaling ve AMD FSR Tek Uygulamada Birleşti

NVIDIA Image Scaling ve AMD FSR Tek Uygulamada Birleşti

AMD FidelityFX Super Resolution ve NVIDIA Image Scaling teknolojilerini Lossless Scaling isimli tek bir uygulamada kullanmak mümkün.

Lossless Scaling (Kayıpsız Ölçekleme) için yapılan yeni bir güncelleme sayesinde NVIDIA’nın Image Scaling özelliği artık hem Intel hem de AMD GPU’larda kullanılabilir durumda. Bu da oyuncuların görüntü kalitesinden çok fazla ödün vermeden kare hızlarını iyileştirmek için daha düşük çözünürlüklerde oyun oynamalarına olanak tanıyor.

Lossless Scaling, herhangi bir GPU’ya sahip herkesin video oyunlarında görüntü yükseltme teknolojisini çalıştırmasına izin veren üçüncü taraf bir uygulama. Araç ayrıca bu görevi gerçekleştirmek için tamsayı ölçekleme tekniğini kullanıyor.

Bu yazılım yakın zamanda AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) teknolojisine kavuşmuştu. Şimdi ise özellik setine NVIDIA’nın görüntü ölçekleyici özelliği dahil oluyor ve bu da birden fazla yükseltme tekniğini tek bir uygulamadan deneyebileceğimiz anlamına geliyor.

NVIDIA’nınn görüntü ölçekleyicisi birkaç yıldır piyasada ama en son en son Game Ready sürücüsüyle birlikte büyük bir güncelleme almıştı. Şirket ayrıca Image Scaling özelliği için bir yazılım geliştirme kiti duyurdu ve herhangi bir geliştiricinin oyunlarında bu teknolojiyi kullanmasına imkan tanıdı.

NVIDIA’nın testlerine göre yeni Image Scaling özelliği, AMD’nin FSR teknolojisi ile neredeyse eşit seviyede. Aşağıdaki test görüntüsünde, FSR ultra kalite modu ile NVIDIA Image Scaling’in en yüksek çözünürlüğü arasındaki kaybı ayrıntılı olarak görebilirsiniz.

Lossless Scaling şu anda Steam üzerinden satın alınabiliyor ve satın alım öncesinde demoyu denemek mümkün.