Anasayfa Haber Çin Kripto Madencileri, Sistemlerini Çeşitli Ülkelere Taşıdı

Çin Kripto Madencileri, Sistemlerini Çeşitli Ülkelere Taşıdı

Madencilik yasağıyla birlikte yüz binlerce makine diğer ülkelerde değerlendiriliyor.

Financial Times‘ın yeni bir raporuna göre Çin’deki kripto madencilerinin çoğu, ülkedeki yasaklardan dolayı teçhizatlarını dört ülkeye sevk etme yolunu seçti: ABD, Kanada, Kazakistan ve Rusya.

Rapor ayrıca ABD, Kazakistan ve Rusya’nın Çin yasaklarını takiben Bitcoin’in hash oranına daha fazla katkıda bulunmaya başladığını doğruladı. Kaynağa göre dünyanın en büyük kripto madenciliği şirketlerinden on dördü, yasağı takip eden aylarda Çin’den 2 milyondan fazla makineyi yurt dışına taşıdı. Arızalı olan veya diğer ülkelere nakliye masraflarına değmeyen 700.000 sistemin de depolarda olduğu söyleniyor.

Bu kadar fazla madencilik teçhizatının Rusya’ya taşınması biraz şaşırtıcı. Cambridge Alternatif Finans Merkezi, Çin’in yasağının ardından Rusya’nın Bitcoin hash oranındaki payının %7’den %11’e yükseldiğini söyledi. ABD’ye bu süreçte daha az donanım taşındı, ancak yine de hash oranı %17’den %35’e kadar yükseldi.

Rus madencilik operasyonlarının bu kadar fazla teçhizatı saklayacak alana sahip olmadığı da gelen bilgiler arasında. Bu tür 200.000 teçhizata ev sahipliği yapan bir BitRiver sözcüsü, “piyasanın odak noktası ekipman eksikliğinden kurulum için yer eksikliğine kaydı” dedi.

Görünüşe göre ABD ve Kazakistan bu sorunlarla karşılaşmadı ya da en azından kripto endüstrisinin büyümesini engelleyecek kadar büyük ölçekte sorunlar yaşamadı. Özellikle ABD şirketleri, yeni kurulacak madencilik sistemleriyle ilgili olumlu söylemlerde bulundular.