Anasayfa Haber WordPress 5.9 Çıkış Tarihi Ertelendi

WordPress 5.9 Çıkış Tarihi Ertelendi

WordPress 5.9 Çıkış Tarihi

WordPress 5.9 çıkış tarihi Aralık ortasından Ocak sonuna alındı.

WordPress geliştiricileri, bazı geliştiricilerin geliştirme hızıyla ilgili endişelerini dile getirmesinin ardından popüler içerik yönetim sisteminin (CMS) bir sonraki büyük sürümü olan WordPress 5.9’un çıkış tarihini Ocak 2022’ye ertelemeye karar verdi.

WordPress‘in Gutenberg editörüne katkıda bulunan Addison Stavlo, “Burada bazı şeylerin 5.9 için hazır olmadığı bazı büyük kırmızı bayraklar olduğunu düşünüyorum…. Genel olarak, şu anda işleri tehlikeli bir şekilde aceleye getiriyoruz gibi görünüyor” dedi.

Normalde WordPress 5.9’un Aralık 2021’in ortalarında piyasaya sürülmesi planlanıyordu. Öte yandan, alfa sürüm döngüsü sırasında işler sorunsuz olmadı ve çekirdek geliştiricileri birkaç değişiklik yapmaya zorladı.

5.9 sürümü için Temel Teknoloji Lideri Tonya Mork, revize edilmiş programı duyururken, ekibin iki seçeneği olduğunu paylaştı; ya çözülmemiş sorunları olan ana özellikleri WordPress 6.0 sürümüne taşımak ya da WordPress 5.9’un yayınlanmasını geciktirmek. Dikkatli bir müzakereden sonra çekirdek geliştiriciler, sorunların daha sonra değil şimdi ele alınması gerektiğine karar verdiler.

5.9 hala özellik dondurma aşamasında ve Mork, geliştiricilerin sorunları gidermek ve 5.9’un Kararlı bir duruma gelmesine yardımcı olmak üzere uzatılmış geliştirme süresini kullanacağını vurguluyor.