Anasayfa Haber Tüm Zamanların En İyi Oyun Donanımı ve Oyunu Seçildi

Tüm Zamanların En İyi Oyun Donanımı ve Oyunu Seçildi

PC, tüm zamanların en iyi donanımı olarak seçilirken ödülü Gabe Newell kabul etti. Dark Souls ise gelmiş geçmiş en iyi oyun seçildi.

The Golden Joystick geçtiğimiz hafta gerçekleşti ve bu yılın en iyi oyunlarından bazıları ödüllendirildi. Bununla birlikte iki çok ilginç kategori daha hazırlandı ve bazı ödüller verildi: tüm zamanların en iyi donanımı ve oyunu. En iyi donanım “PC” oldu bu ödülü Gabe Newell kabul etti. Dark Souls ise tüm zamanların en iyi oyunu ilan edildi.

1983’te başlayan ve dünyanın en uzun soluklu oyun ödül töreni olan The Golden Joystick, tüm zamanların en büyük iki kategorisiyle birlikte ‘oyunun 50 yılını’ kutladı. Donanım bölümünün seçmenleri, tüm zamanların en çok satan ev bilgisayarı Commodore 64’ü ve tarihin en popüler konsolu PlayStation 2’yi içeren bir listeden seçim yapmak zorunda kaldılar. Ancak tahmin edildiği gibi, kazanan oyların %17’sini alan ‘PC platformu’ oldu.

Valve patronu Newell, “Oyuncular ve geliştiriciler, PC oyun donanımındaki bitmek bilmeyen yeniliklerden büyük ölçüde yararlandı. Bilgisayarı tüm zamanların en iyi oyun donanımı yapanlar adına bu ödülü almaktan onur duyuyorum.” dedi.

Ultimate Game of All Time (Tüm Zamanların En İyi Oyunu) ödülünü kazanan ise biraz şaşırtıcı oldu. Yine halk, klasik (Pac-Man, Tetris) ve daha modern (GTA V) oyunları içeren 20 kadar oyundan oluşan bir listeden oy vermek zorunda kaldı. İlk sırayı %11 pay ile Dark Souls göğüslerken ikinci sırada Doom yer aldı.