Anasayfa Haber Meta’nın Blok Zinciri Yöneticisi Şirketten Ayrılıyor

Meta’nın Blok Zinciri Yöneticisi Şirketten Ayrılıyor

Meta Blok Zinciri

Eski Paypal yöneticisi David Marcus, Meta’nın kripto parayla alakalı planlarındaki belirsizlikten dolayı şirketten istifa etmeye karar verdi.

Birkaç ay önceki adıyla Facebook’un zor durumdaki kripto para cüzdanı geliştirme sürecini denetleyen ve uzun zamandır şirkette yönetici pozisyonunda çalışan David Marcus, yıl sonunda istifa edeceğini duyurdu. PayPal’deki parlak kariyerinden sonra 2014 yılında Facebook’a katılan Marcus, ilk dört yıl boyunca Messenger’ı geliştirmede büyük bir rol üstlendi. Ardından sosyal medya devini blok zinciri teknolojisiyle buluşturmak için çeşitli atılımlar yaparak Facebook Pay ve Novi gibi ödeme ürünlerini denetleme görevinde bulundu. Bilindiği üzere Novi, Meta‘nın kripto para cüzdanı projesiydi ancak çeşitli aksaklıklardan dolayı tam manasıyla kullanıcılara sunulamamıştı. David Marcus da bu aksaklıklardan dolayı istifa edebilir.

David Marcus, Twitter’dan yaptığı açıklamada; “Meta’da geçen yedi yılın ardından, bu yılın sonunda istifa etme ve şirketten ayrılma gibi zor bir karar verdim. Novi’yi piyasaya sürmenin hemen ardından yapılacak çok şey varken – ve ödemelerimizdeki ve finansal sistemlerimizdeki değişim ihtiyacı konusunda her zamanki gibi tutkuluyum – girişimci DNA’m her sabah (sorunları) görmezden gelmek için beni dürtmeye devam ediyor.” diyerek Meta’nın blok zinciri alanında bazı problemler yaşadığına açıkça belirtmiş.

Meta Blok Zinciri

David Marcus’un son iki yılının Meta’nın kripto para cüzdanı Novi’yi kalkındırmakla geçtiğini söyleyebiliriz. 2022’in başlarında ABD ve Guatemala’da bu cüzdanın küçük bir pilot uygulaması başlamıştı. Ancak Novi, Marcus’un da kurucu ortağı olduğu ve daha önce Facebook Libra ismiyle bilinen kripto para birimi Diem’e destek olmadan piyasaya sürüldü.

Günümüzde Meta’dan bağımsızlaşmış bir projeye dönüşen Novi, dünyanın dört bir yanındaki yetkililerin itirazları üzerine gelişiminde sekteye uğradı. Son olarak Novi’nin teste gireceği zaman, bir muhbirin açıklamalarını gerekçe gösteren bazı ülkelerdeki milletvekillerinin testi durdurma çağrısını, bu projenin rafa kalkmasının sebebi olarak gösterebiliriz.

David Marcus, açıklamasının en sonunda şirkette geçirdiği süre boyunca Novi’nin misyon odaklı ve entelektüel olarak teşvik edici proje olduğunu da söylemeden geçmedi. Yeniden heyecan verici bir projelere başlamadan önce biraz ara vermeyi planladığını belirtti. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.