Anasayfa Haber PlayStation, Xbox Game Pass’e Rakip Hizmet Planlıyor

PlayStation, Xbox Game Pass’e Rakip Hizmet Planlıyor

PS5 VRR Desteği

Sony’nin planlarına ve Bloomberg tarafından incelenen belgelere göre şirketin PlayStation bölümü, Microsoft’un popüler Xbox Game Pass’i ile rekabet edecek yeni bir abonelik hizmeti planlıyor.

Kod adı Spartacus olan hizmet, PlayStation sahiplerinin modern ve klasik oyunlardan oluşan bir kataloga erişimesine izin vermek için aylık bir ücret ödemesi isteyecek. Teklif, büyük olasılıkla 116 milyondan fazla satan PlayStation 4’te ve bir yıldan uzun bir süre önce piyasaya sürülen ancak tedarik zinciri sorunları nedeniyle satın alınması hala zor olan halefi PlayStation 5‘te sunulacak.

PlayStation Plus ve PlayStation Now Birleşiyor

İlkbaharda piyasaya sürülmesi beklenen hizmet, Sony’nin mevcut iki abonelik planını, PlayStation Plus ve PlayStation Now’ı birleştirecek. Şu anda PlayStation Plus, çoğu çevrimiçi çok oyunculu oyun için şart ve aylık ücretsiz oyunlar sunarken, PlayStation Now, kullanıcıların eski oyunları yayınlamasına veya indirmesine izin veriyor. Bloomberg tarafından incelenen belgeler, Sony’nin PlayStation Plus markasını koruyacağını ancak PlayStation Now’ı aşamalı olarak kaldırmayı planladığını gösteriyor.

Spartacus ile ilgili ayrıntılar hala kesinleşmemiş olabilir, ancak Bloomberg tarafından incelenen belgeler, üç katmanlı bir hizmetin ana hatlarını ortaya koyuyor. İlki, mevcut PlayStation Plus avantajlarını içermesi. İkincisi, geniş bir PlayStation 4 kataloğu ve nihayetinde PlayStation 5 oyunları sunacak olması. Üçüncü katman, genişletilmiş demolar, oyun akışı ve klasik PS1, PS2, PS3 ve PSP oyunlarından oluşan bir kitaplık eklenmesi.

Game Pass’in Yükselişi

PlayStation, son yıllarda Xbox’ı geride bırakmış olsa da, Sony abonelik cephesinde Microsoft’un gerisinde kaldı. Bu yeni yapıyla Sony, popüler ve kazançlı bir Xbox özelliğiyle rekabet etmeye çalışacak.

Genellikle video oyunlarının Netflix’i olarak adlandırılan Microsoft Game Pass’in 18 milyondan fazla abonesi var. Kullanıcıların cüzi bir miktar ödemesi ile ayda yüzlerce oyuna  sınırsız erişmesine olanak tanıyor. Xbox, son yıllarda genel stratejisini hizmet etrafında oluşturdu ve dahili olarak yayınlanan tüm oyunlarını piyasaya çıkar çıkmaz Game Pass’e sunuyor. Xbox ayrıca Game Pass kitaplığını güçlendirmek amacıyla geçen yıl 7.5 milyar dolara Bethesda Softworks gibi büyük satın almalar yaptı.

Planlara aşina olan kişiler, Sony’nin bulut oyunlarındaki çabalarını genişletmek için de kaynak ayırdığını söylüyorlar. Microsoft’un xCloud oyun akış hizmeti bu yılın başlarında yaygın olarak kullanıma sunulmuştu.