Anasayfa Haber Qualcomm CEO’su: “Çip Krizi Gelecek Yıl Hafifleyecek”

Qualcomm CEO’su: “Çip Krizi Gelecek Yıl Hafifleyecek”

Qualcomm Snapdragon 860

Qualcomm CEO’su Cristiano Amon, 2022’de durumun daha da iyileşmesi beklediğini ekleyerek küresel çip kıtlığının hafiflediğini iddia etti. Qualcomm bildiğiniz gibi akıllı telefonlar söz konusu olduğunda önemli bir isim. Şirket son yıllarda akıllı telefon işlemcilerine olan talebi karşılamakta zorlandı ve bu da akıllı telefon üretiminin azalmasına neden oldu.

Çip üreticisi tarafından yakın zamanda duyurulan yeni nesil Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci, Samsung Foundry’nin 4nm teknolojisiyle üretilecek ve Qualcomm’un 2022’de talebi karşılama yetenekleri de dökümhaneye bağlı olacak.

Amon, arzın bu yıl durumun 2020’ye göre iyileştiğini ve 2022’de, özellikle 2021’ye kıyasla daha fazla iyileşmesinin beklendiğini söyledi. Bu tahmin Intel, AMD ve NVIDIA gibi kıtlığın 2023’e kadar çözülmesini beklemeyen şirketlere göre çok daha iyimser görünüyor.

Birden fazla akıllı telefon üreticisi, yaşanan sıkıntılar sebebiyle Qualcomm ve diğer şirketlerden yeterince çip tedarik edemedi. Samsung ise daha fazla tedarik sağlamak için üretim kapasitesini artırmaya çalışıyor ve yonga tasarımcılarıyla görüşmelerini sürdürüyor.