Anasayfa Haber Android 12L Beta 1 Yayınlandı

Android 12L Beta 1 Yayınlandı

Android 12L Beta 1

Google tarafından Ekim ayında katlanabilir cihazlar, tabletler ve ChromeOS cihazları gibi büyük ekranlı cihazlar için tasarlanmış bir Android sürümü olan Android 12L için Geliştirici Önizlemesi tanıtılmıştı. Ek olarak, Android 12L’nin telefonlar için de desteklendiğini söylenmişti. Şimdi ise Android 12L Beta 1 yayınlanmış durumda.

Android 12L Beta 1 ile kullanıcılar bildirimler, kilit ekranı, hızlı ayarlar, ana ekran ve daha pek çok konuda iyileştirmeler görecek. Ayrıca size daha fazla bilgi göstermek için ekran alanından yararlanan iki sütunlu bir düzen kullanılıyor. Kullanıcıların bölünmüş ekran moduna hızlı bir şekilde erişmelerini ve favori uygulamaları arasında daha hızlı geçiş yapmalarını sağlayan bir görev çubuğunun tanıtılması gibi çoklu görev geliştirmeleri de detaylar arasında.

Bu derleme ayrıca geliştiriciler için sonlandırılmış 12L API’leri, performans optimizasyonları ve hata düzeltmelerini içeriyor. Geliştiriciler, uygulamalarını bir Android cihazda veya bir öykünücüde test etmek istemeleri durumunda güncellenmiş derleme araçlarına ve sistem görüntülerine erişebilecek. Beta 1’in Aralık ayı güvenlik yamalarıyla birlikte geldiğini de belirtelim.

Android 12L Geliştiricisi Ön İzlemesi 1’i Lenovo Tab P12 Pro tablette test edebilir veya güncelleme kullanıma sunulduğunda kablosuz olarak almak için Pixel cihazınızı Android 12 Beta programına kaydedebilirsiniz. Alternatif olarak, sistem görüntüsünü desteklenen Pixel cihazınıza yükleyebilir veya Android Emulator aracılığıyla da deneme yapmanız mümkün.