Anasayfa Haber DARPA, Kazara Büküm Baloncuğu Oluşturdu!

DARPA, Kazara Büküm Baloncuğu Oluşturdu!

Büküm Baloncuğu

Şimdiye kadar Uzay Yolu (Star Trek) gibi bilim-kurgu filmlerinde gördüğümüz ve ışık hızından daha hızlı seyahat etme olanağı tanıyan büküm baloncuğu gerçek oldu. DARPA destekli araştırmacılar dünyanın ilk büyük baloncuğunu kazara keşfetti. Eski NASA warp uzmanı Dr. Harold G “Sonny” White tarafından yönetilen Sınırsız Uzay Enstitüsü (LS) ekibi, uzay aracı tarafından daha hızlı seyahatler için kullanılabilecek ilginç bir olay tespit etti.

Mevcut uzay araçları standart Einstein fiziğinin yasalarıyla sınırlı. Yani geminizi hızlandırmak için seyahat etmek istediğiniz yönün tersine bir şey fırlatmanız gerekiyor. Diğer bir sınırlama, aracın hala Einstein’ın özel göreliliği tanımlayan denkleme tabi olması. Bu denklem, siz ışık hızına yaklaştıkça harcadığınız enerjinin giderek daha fazlasının kendi kütlenizi artırmaya gittiğini ve hiçbir şeyin olmadığı noktaya ulaşana kadar kendi kütlenizi artırmaya gittiğini belirtiyor. Standart fiziği kullanarak ışıktan daha hızlı hızlanmak da imkansız.

Alcubierre büküm balonu kavramı ise işleri ilginç kılıyor. Geminizin bir büküm baloncuğu ile kapladığı yerel Öklid uzayını çevrelerseniz ve ardından geminin kendisi yerine büküm balonunu iterseniz, Einsten denklemi yanılmış oluyor. Büküm balonunun içinde hala denklem geçerli ancak balonun kendisi teorik olarak ışıktan daha hızlı hareket edebiliyor. Bunu yapmak için fizik yasaları da çiğnenmiyor.

Avrupa Fizik Dergisi’nde yayınlanan gerçek bulgular “Dinamik vakum modeli tarafından tahmin edildiği gibi bir Casimir boşluğunda bulunan enerji yoğunluğunun olası yapısını değerlendirmek için DARPA tarafından finanse edilen bir projeyle ilgili analiz yapılırken bir mikro/nano ölçekli yapı, Alcubierre metriği gereksinimleriyle yakından eşleşen negatif enerji yoğunluğu dağılımını tahmin eden keşfedildi.” diyor. Bu da, büküm alanlarının gelecekteki olası araştırmalarının ve potansiyel uygulamaların araştırılmasına kapı açıyor. Bu anlamda Büküm sürücüsünün potansiyelinin bilimsel çalışması artık resmi olarak masada.

Gözlenen büküm baloncuğu çok küçük. Ayrıca, Casamir boşluklarını kullanan ve bu olağandışı yapıların bazı tuhaf kuantum fiziği etkilerinden yararlanan negatif enerji araştırmasının bir sonucu. Bu daha çok bir başlangıç ​​olsa da, büküm baloncukları ve Alcubierre denklemleri hakkında daha fazla araştırma yapma fırsatı sunuyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version