Anasayfa Haber Google, Yeni Bir Artırılmış Gerçeklik Cihazı Geliştiriyor

Google, Yeni Bir Artırılmış Gerçeklik Cihazı Geliştiriyor

Artırılmış Gerçeklik Cihazı

Google, modern artırılmış gerçeklik araştırmalarının ve cihazlarının ilk dalgasında öncülük yapan şirketlerden biriydi. Ancak Apple ve Facebook bu alana yoğun yatırım yapmasına rağmen, Google ise son yıllarda artırılmış gerçeklik alanında pek bir hamle yapmadı. Ama görünüşe göre bu trend yakında tersine dönecek.

Ars Technica’nın haberine göre, işletim sistemi mühendisliği direktörü Mark Lucovsky, Google’a katıldığını duyurdu. Lucovsky, daha önce Meta için karma gerçeklik işletim sistemi çalışmasına başkanlık etti ve ondan önce Microsoft’ta Windows NT’nin önemli mimarlarından biriydi. Mark Lucovsky, “Benim rolüm, Google’da artırılmış gerçeklik için işletim sistemi ekibine liderlik etmek.” diye yazdı.

Ayrıca, Google’ın artırılmış gerçeklik konusunda Apple veya Meta kadar ciddi olduğu izlenimini veren Google’daki bazı iş ilanlarıyla ilgili bir bağlantı da paylaştı. Bu iş ilanlarından biri (“Kıdemli Yazılım Geliştiricisi, Gömülü, Artırılmış Gerçeklik İşletim Sistemi”) ise Google’ın hedefini net terimlerle tanımlıyor:

“Ekibimiz, artırılmış gerçeklik ürünlerimizdeki donanımı kontrol eden ve yöneten yazılım bileşenlerini oluşturuyor. Bunlar, artırılmış gerçeklik cihazları üzerinde çalışan ve donanıma en yakın yazılım bileşenleridir. Google, artırılmış gerçeklik portföyüne ürünler eklerken, OS Foundations (İşletim Sistemi Temelleri) ekibi yeni donanımla çalışan ilk yazılım ekibidir.”

Diğer iş ilanları, yeni işe alınanların “yenilikçi bir artırılmış gerçeklik cihazı” üzerinde çalışacağına işaret ediyor. Bu iş pozisyonlarının büyük bir kısmı, Amerika Birleşik Devletleri’nde olsa da, bazıları ise Google’ın 2020’de satın aldığı Kanadalı akıllı gözlük üreticisi North’un Ontario, Waterloo’daki genel merkezinde bulunuyor.