Anasayfa Haber Windows Terminal, Windows 11’de Varsayılan Komut Satırı Olacak

Windows Terminal, Windows 11’de Varsayılan Komut Satırı Olacak

Microsoft, Windows Terminali gelecek yıl Windows 11’de varsayılan komut satırı olarak değiştirmeyi planlıyor. Windows 11 şu anda Windows Terminalinin varsayılan olarak ayarlanmasını desteklerken, varsayılan terminal emülatörü her zaman Windows Konsol Ana Bilgisayarı (Windows Console Host) olarak çalışıyordu.

Yazılım devi bu konsol ana bilgisayarının değiştirilmesini resmi olarak desteklemedi, yani komut istemi ve PowerShell her zaman Windows Konsol Ana Bilgisayarında açılıyor. Şirkette Windows Terminal program yöneticisi olan Kayla Cinnamon şunları söyledi:

2022 boyunca Windows Terminal’i Windows 11 cihazlarda varsayılan deneyim haline getirmeyi planlıyoruz. Windows Insider Programı ile başlayacağız ve Windows 11’deki herkese ulaşana kadar kademeli olarak ilerlemeye başlayacağız.

Bu değişiklik çoğu Windows kullanıcısını etkilemeyecek olsa da geliştiriciler Komut İstemi’ni başlatmaya çalışırlarsa yakında Windows Terminal’i görecekler. Microsoft, Windows Terminal’ini özellikler geliştiriciler için hazırlıyor ve genel Windows konsol ortamını modernize edecekler.

Windows Terminal, Microsoft’un yıllık Build geliştirici konferansında sürpriz bir duyurunun ardından ilk olarak 2019’da Windows 10’da göründü. Windows Terminal uygulaması temalar, özelleştirme, tam GPU tabanlı metin oluşturma ve emoji desteğinin yanı sıra çoklu sekme desteği içeriyor.