Anasayfa Haber Adobe’den Web Tabanlı Ses Düzenleyici Project Shasta

Adobe’den Web Tabanlı Ses Düzenleyici Project Shasta

Project Shasta

Adobe, yapay zeka kullanarak ses kaydını kolaylaştıran yeni web tabanlı bir aracı test etmeye başladı. Project Shasta adı verilen yazılım, podcast’leri ve diğer projeleri kaydetmeyi ve düzenlemeyi çok daha kolay ve ulaşılabilir hale getirmek hedefinde. Proje, insanların web’de sesi düzenlemelerine yardımcı olacak yeni yollar bulmak için Adobe Labs’ta bir deney olarak başlatılmış durumda.

Shasta, profesyonel ekipmana veya diğer gelişmiş araçlara ihtiyaç duymadan görsel bir arayüzde ses kayıtları oluşturmak ve düzenlemek için tarayıcı tabanlı bir araç. Aracın Google Chrome gerektirdiğini de belirtelim.

Kullanıcılar seslerini klipler halinde kaydedecek ve Shasta kayıtları otomatik olarak kopyalayacak. Burada düzenleme yapmak transkripsiyondan metin silmek kadar basit. Ayrıca ses kalitesini iyileştirebilen veya dolgu sözcüklerini otomatik olarak kaldırabilen yapay zeka tabanlı filtreler de mevcut. Project Shasta uzaktan kaydı da destekliyor. Böylece konuk konuşmacılar kayıtlara kolayca katılabilecek. Yazılım, bir kişinin kalitesiz bir internet bağlantısına sahip olsa bile klipleri senkronize etmesini sağlayabiliyor.

Shasta’nın en belirgin kullanım durumu podcast’leri kaydetmek olsa da aracın aynı zamanda seslendirmeler, videolar ve bir ses bileşenine sahip diğer projeler için de kullanılabileceği ifade ediliyor.

Şimdilik, Adobe’nin erken alfa aşamasındaki Shasta için tam olarak ne planladığı belli değil ve geri bildirim alınmak istendiği paylaşılıyor. Aracı demek için Adobe’nin web sitesi üzerinden erişim talep etmek ise ücretsiz.