Anasayfa Haber Xiaomi 12 Tanıtım Görselleri Sızdırıldı

Xiaomi 12 Tanıtım Görselleri Sızdırıldı

Xiaomi12

Qualcomm, bu ayın başlarında Snapdragon 8 Gen 1 yonga setini tanıttığında, Xiaomi de 12 serisi akıllı telefonlarında yonga setini ilk kullanan akıllı telefonlar arasında olacağını açıklamıştı. O sırada Çinli akıllı telefon üreticisi, yeni amiral gemisi akıllı telefon serisini ne zaman piyasaya süreceğini açıklamasa da geçtiğimiz günlerde Xiaomi 12’nin 28 Aralık’ta Pekin’de piyasaya sürüleceğini öğrenmiştik. Bugün ortaya çıkan sızıntılar ise akıllı telefonun resmi görsellerine ilk bakışı yapmamızı sağlıyor.

Xiaomi 12 görüntüleri, güvenilir bilgileri vermesiyle tanınan tipster Evan Blass tarafından paylaşılmış. Görüntülere göre akıllı telefon, Xiaomi Mi 11’in Çin’de sahip olduğu vegan deriye benzer şekilde yeşil bir deriye sahip. Görüntüler ayrıca, akıllı telefonun 6.28 inçlik ekran boyutunu da ortaya koymakta. Xiaomi 12, üç farklı renk seçeneği ile piyasaya sürülecek. Sızan görüntülerde bu üç seçeneği de görmek mümkün. Ayrıca bu görüntülerin, Xiaomi’nin resmi pazarlama görselleri gibi göründüğünü belirtmekte fayda var.

Xiaomi 12

Xiaomi 12, Xiaomi CEO’su Lei June tarafından onaylandığı üzere, şirketin resmi yazılım sürümü MIUI 13 ile piyasaya sürülecek. Xiaomi’nin MIUI 13’ü, Android 11 ve Android 12 tabanlı olarak test ettiğini bir süredir biliyorduk. Yeni yazılımı çalıştıran ilk model Xiaomi 12 olacak gibi görünüyor. Önceki sızıntılara göre, Xiaomi 12’nin arka bölümünde üç adet 50MP kamera sensörü olması bekleniyor. Ancak mevcut boyutlara baktığımızda bu üçlü kamera kurulumunun yalnızca Pro veya Ultra sürümü için geçerli olabileceğini belirtelim.

Son olarak Xiaomi 12 Pro varyantının, ikinci nesil LTPO teknolojisi ve 2K çözünürlüklü Samsung E5 AMOLED ekrana sahip olacağını belirtelim.