Anasayfa Haber Raja Koduri, Arc Alchemist Tabanlı Sistemden Canlı Yayına Katıldı

Raja Koduri, Arc Alchemist Tabanlı Sistemden Canlı Yayına Katıldı

Intel’de Hızlandırılmış Bilgi İşlem Sistemleri ve Grafik Grubu Müdürü olan Raja Koduri, DrLupo isimli bir YouTuber’in canlı yayınına katıldı. Mavi takımın yöneticisi sponsorlu röportaj sırasında Arc Alchemist ekran kartları hakkında konuştu ve hatta mevcut yayını Intel tabanlı sistemle birlikte yaptı. Aynı zamanda donanımın beta aşamasını geçtiğini de doğruladı.

Arc Alchemist kartlar aktif olarak geri bildirim sağlayan ortaklara gönderildi ve testler yapılıyor. Yani özetle şu anda perakende satışa çıkacak ürünler hazır değil. Koduri ayrıca Intel’in yalnızca birden fazla donanım nesli (Battlemage, Celestial ve Druid) üzerinde değil, aynı zamanda farklı yazılım katmanları üzerinde de çalıştığını doğruladı. Örneğin bir kullanıcı, geliştirilen özellikle birlikte Cyberpunk 2077’yi arkadaşının harici Arc ekran kartında denemek için bir bilgisayara uzaktan erişim sağlayabilecek. Bu tür bir yerel bulut oyun özelliği 2022’de Intel GPU’lara gelmeyecek, ancak gelecek yol haritası bu tür planlar yapılıyor.

Peki Arc Alchemist ne zaman bizimle olacak? Intel’deki kıdemli isimlerden olan Koduri, TSMC’nin halihazırda Arc GPU’lar ürettiğini ve üretim sıkıntılarının geçici olmadığını söyledi. Bildiğiniz gibi Intel’in mevcutta hiç harici ekran kartı bulunmuyor ve GPU pazar payı sıfır. Bu nedenle şirket önce bir taban oluşturmak istiyor.

Mavi ekibe göre madencilik çiftlikleri kesinlikle Intel’in temel planları arasında yer almıyor. İlginç bir şekilde Koduri Intel’in blok zinciri işlemleri için donanım çözümleri geliştirdiğini doğruladı, ancak bunlar GPU’larla karıştırılmamalı.

Intel’in ilk nesil Arc Alchemist ile çoklu GPU tasarımlarına yönelmesi pek olası görünmüyor. Röportaj sırasında Koduri’ye kartların rengiyle ilgili bir soru soruldu. Yetkili ise karar vermesi durumunda kartları mavi renkte olabileceğini söyledi. Ancak hatırlarsanız siyah ve gümüş renklere bürünmüş mühendislik örneği kartları gördük, bu nedenle muhtemelen mavi renkli Alchemist kartlar piyasaya sürülmeyecek.