Anasayfa Haber Tesla, 475.000’den Fazla Aracını Güvenlik Sorunları Nedeniyle Geri Çağırıyor

Tesla, 475.000’den Fazla Aracını Güvenlik Sorunları Nedeniyle Geri Çağırıyor

Tesla

Tesla, iki farklı güvenlik sorunu nedeniyle 475.000’den fazla aracını geri çağırıyor. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne göre, 2017-2020 model yıllarını kapsayan 356.309 adet Model 3, geri görüş kameralarındaki sorunlar nedeniyle geri çağrılıyor. 119.009 adet 2017-2020 Model S ise ön kaput mandalındaki bir sorun nedeniyle geri çağrılıyor.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, Tesla Model 3’teki sorunun, arka görüş kamerasıyla ilgili bir kablo tesisatından kaynaklandığını söylüyor. Belirttiklerine göre, bu kablo tesisatı, bagaj kapağının açılıp kapanmasıyla hasar görebilir ve arka görüş kamerasının sağladığı görüntünün kesilmesine yol açabilir.

Ars Technica’nın paylaştığı habere göre, Tesla Model S’lerdeki ön kaput mandalıyla ilgili sorun ise tam olarak şu: Bu sorun nedeniyle araç hareket halindeyken ve herhangi bir uyarı olmaksızın kaput açılabilir ve bu da sürücünün görüşünü engelleyerek bir kazaya neden olabilir.

Bu, son bir ay içerisinde ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi tarafından Tesla ile ilgili alınan ikinci aksiyon. Kurum, Noel’den hemen önce araba hareket halindeyken ön koltuktaki yolcuların araç ekranında oyun oynamasına izin veren bir Tesla yazılım güncellemesini incelediğini söylemişti. Tesla da buna karşılık olarak araç hareket halindeyken “Passenger Play” özelliğini kilitleyecek başka bir yazılım güncellemesi yayımlayacağının sözünü vermişti.

Bu arada Tesla’nın Aralık ayının başında çocuklara özel elektrikli ATV’si Cyberquad’ı satışa sunduğunu da hatırlatalım.