Anasayfa Haber LG, IBM Quantum Network Üyeliğini Duyurdu

LG, IBM Quantum Network Üyeliğini Duyurdu

LG-IBM

LG, kuantum hesaplama alanındaki kendi yetkinliğini geliştirmeye yardımcı olmak ve yeni teknolojilerin kilidi açıldıkça kullanmak için IBM Quantum Network programına katıldığını duyurdu. Ortaklık sayesinde LG, IBM’in kuantum bilgisayarlarına, uzmanlığına ve Qiskit adlı açık kaynaklı kuantum bilgi yazılımı geliştirme kitine erişim elde edecek.

Ortaklık hakkında yorum yapan LG Electronics’in CTO’su ve başkan yardımcısı Kim Byoung-hoon, “Açık inovasyon stratejimize dayanarak, kuantum bilişim alanındaki yetkinliğimizi geliştirmek için IBM Quantum’u kullanmayı planlıyoruz. Gelecekteki işletmelerde kuantum bilişim teknolojisinden yararlanarak müşterilere şimdiye kadar deneyimlemedikleri değeri sunmayı amaçlıyoruz.” diyor.

LG, yapay zeka, bağlantılı arabalar, dijital dönüşüm, “Nesnelerin İnterneti” ve robotik uygulamalar gibi hizmetlerin sunulması için büyük miktarda bilgiyi işlemek üzere yeni teknolojinin nasıl kullanılabileceğini keşfetmek adına IBM Quantum Network üzerindeki yeni konumunu kullanacak. Şirket, kuantum hesaplamanın vaat ettiği iyileştirmeleri sağlamaya yardımcı olabilmeleri için işgücünü de kuantum hesaplama konusunda eğitecek.

Son olarak LG’nin, IBM Quantum ekibi ile birlikte finans, enerji, kimya, malzeme bilimi, optimizasyon ve makine öğrenimi gibi diğer alanlarda kuantum hesaplamanın kullanımını da araştıracağını belirtelim.