Anasayfa Haber MSI, RTX 3080 12 GB Ekran Kartlarını Duyurdu

MSI, RTX 3080 12 GB Ekran Kartlarını Duyurdu

MSI, NVIDIA’nın 12 GB belleğe sahip GeForce RTX 3080 GPU‘su tarafından desteklenen ekran kartı modellerini piyasaya sürüyor. Şirket bu yenilenen 12 GB sürümüne ait üç yeni tasarım hazırladı: SUPRIM, GAMING TRIO ve VENTUS 3X.

Yeni MSI GeForce RTX 3080 kartlar 11 Ocak tarihinden itibaren satışta olacak. Ayrıca tüm modellerin LHR kısıtlamasına sahip olduğunu belirtelim.

RTX 3080 12 GB SUPRIM Serisi

SUPRIM serisi kartlar bildiğiniz gibi en üst sınıfı temsil ederken performans, verimlilik ve prestij için tasarlandı. MSI, şimdiye kadarki en gelişmiş TRI FROZR 2S soğutma sistemini kullanıyor. Bu sistemde TORX FAN 4.0, Airflow Control kanatçıklar, Core Pipes, bir taban plakası ve hatta bellek modülleri için ayrılmış bir soğutma için bileşenler yer alıyor.

Öte yandan çift BIOS ile kullanıcılar, bir düğme ile hızlı bir şekilde düşük gürültü veya ek performans moduna geçiş yapabiliyor. Doğal olarak bu üst seviye kartta RGB aydınlatmaya yer verilmiş ve bu aydınlatmayı özelleştirmek mümkün. SUPRIM serisi için 3 adet 8 pin güç bağlantısı gerekiyor ve güç tüketimi 390W olarak listeleniyor.

RTX 3080 12 GB GAMING TRIO Serisi

GAMING TRIO serisi her zamanki gibi performans, soğutma ve sessizlik açısından üstün ancak yeni bir görünümle birlikte yenilendi. Kartın TRI FROZR 2 soğutma sisteminde yine TORX Fan 4.0 tasarımı kullanılıyor. Mat kaplamalı arka plaka yalnızca kartın genel bütünlüğünü güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda termal pedlerin işlev görebilmesi için pasif soğutma eylemi sağlıyor.

Yine MSI Center yardımcı yazılımıyla birlikte aydınlatmayı kontrol etmek mümkün. 3x 8 pin PCIe güç konnektörüne ihtiyaç duyan seride GAMING Z TRIO modeli 390W ve GAMING TRIO PLUS modeli 350W güç tüketimine sahip görünüyor.

RTX 3080 12 GB VENTUS 3X Serisi

GAMING TRIO modelini andıran VENTUX 3X daha sade bir tasarımla geliyor. TORX Fan 3.0 fanlarla desteklenen ekran kartı artık daha büyük bir boyuta sahip. Diğer seriler gibi yine üç fan kullanılıyor ve grafik kartına fazla harcamalar yapmak istemeyen kullanıcılar VENTUS’u tercih edebilir.

Burada PCIe 8 pin güç bağlantı sayısı ikiye düşüyor ve yine güç tüketimi 350W olarak listelenmiş. Son olarak MSI’ın maalesef hiçbir model için frekans hızlarını paylaşmadığını belirtelim.