Anasayfa Haber İlk Steam Deck Oyun Konsolları Şubat Ayında Gönderilecek

İlk Steam Deck Oyun Konsolları Şubat Ayında Gönderilecek

Valve, taşınabilir Steam Deck oyun konsolu ile ilgili bir güncelleme yayınladı ve bu iyi bir haber gibi görünüyor. Şirket, ilk konsolların Şubat ayı sonuna kadar sahiplerine teslim edileceğini, bu nedenle daha fazla gecikme olmayacağını söylüyor. Bu arada Valve oyun geliştiricilerine daha fazla sevkiyat yapmaya başladı.

İlk üretim Steam Deck’ler Valve tarafından test edildi ve görünüşe göre her şey yolunda. Ön sipariş veren oyunseverler için ilk konsollar Şubat ayı sonuna kadar gönderilecek ve müşterilerin özel bir sayfadan tahmini teslim süresini kontrol etmesi isteniyor.

Öte yandan Valve, ilk sevkiyatlar yapılmadan önce Deck Verified programını kullanarak Steam Deck uyumluluğunu mümkün olduğunca çok oyunla desteklemek istiyor. Bunun için yazılım geliştiricilere yüzlerce Deck kiti gönderildi ve önümüzdeki aylarda daha fazlası gönderilecek.

Üreticinin planı, binlerce oyun içeren Steam kütüphanesini konsolu için filtrelere ayırmak. Her oyun incelendikten sonra üç kategoriden birine giriyor: Unsupported (desteklenmeyen), Playable (oynabilir ancak son kullanıcı tarafından bazı şeyler gerekebilir) ve Verified (konsolda tam uyumlu çalışan oyunlar). Test edilmeyen oyunlar ise Unknown (bilinmeyen) kategorisine giriyor.

Steam Deck, sürüme bağlı olarak 399, 529 veya 649 dolarlık ön sipariş fiyatlarına sahip.