Anasayfa Haber Google Pixel 6A, Mayısta Piyasaya Sürülebilir

Google Pixel 6A, Mayısta Piyasaya Sürülebilir

Google Pixel 6A

Google’ın bu yıl içinde Tensor yonga seti ve amiral gemisi Pixel 6 telefonlardakinden daha az etkileyici kamera donanımına sahip olan orta seviye bir Google Pixel 6A piyasaya süreceği söyleniyor. Daha önceki söylentiler, akıllı telefonun ağustos ayından önce piyasaya sürülmeyeceğine işaret ediyordu.

Ancak GSM Arena’nın haberine göre, paylaştığı sızıntı haberlerle tanınan Max Jambor, Google Pixel 6A’nın mayıs ayında piyasaya sürüleceğini iddia etti. Google Pixel 5A 5G ve 4A gibi eski Pixel A serisi akıllı telefonlar, ağustos ayı içerisinde satışa çıkarılmıştı. Bu nedenle eğer akıllı telefon gerçekten de Jambor’un iddia ettiği gibi Mayıs ayında çıkarsa, bu Google için önemli bir değişiklik olacak.

Tensor yonga setinin yanı sıra, Pixel 6A’nın önde delikli ekran ve arkada da kamera vizörü kurulumuyla kendinden daha pahalı olan Pixel 6 serisi telefonlarla aynı temel tasarımı paylaştığı ifade ediliyor. Akıllı telefon büyük olasılıkla 6,2 inç boyutunda bir OLED ekranla gelecek. Telefonun boyutlarının ise 152,2 x 71,8 x 8,7 mm olacağı söyleniyor.

Akıllı telefonun kamera donanımı ise daha az gösterişli olacak. Telefonda Pixel 4, Pixel 4A ve Pixel 5’te de kullanılan 12.2 MP Sony IMX363 ana kamera sensörünün olması bekleniyor. Bu ana kamera sensörüne 12 MP Sony IMX355 ultra geniş açılı kamera sensörü eşlik edecek. Ayrıca telefonun selfie kamerasının ise 8 MP olacağı tahmin ediliyor.  Bununla birlikte Google Pixel 6A, Pixel A serisinde bir ilk olacak olan bir ekran içi parmak izi tarayıcı ile birlikte gelecek.