Anasayfa Haber TeamGroup PCIe 5.0 SSD’ler Bu Yıl Geliyor: 13 GB/sn

TeamGroup PCIe 5.0 SSD’ler Bu Yıl Geliyor: 13 GB/sn

TeamGroup, Cardea serisinin bir parçası olarak T-Force PCIe Gen5 SSD’lerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni PCIe 5.0 SSD’ler 13.000 MB/sn’nin üzerine çıkan maksimum sıralı okuma yazma hızlarının yanı sıra 12.000 MB/sn üzerinde yazma hızları sunacak. Ayrıca 4 TB gibi yüksek bir depolama seçeneği mevcut olacak.

T-Force PCIe Gen5 SSD, en yeni NVMe 2.0 protokolünü desteklerken dayanıklılık ve ürün ömrünü artırmak için tescilli teknolojiler kullanılarak geliştirilecek. Yüksek hızlar ve yeni teknolojiler ise oyun, bilgi işlem, video akışı, artırılmış gerçeklik (AR), sanal gerçeklik (VR) ve diğer birçok alanda ihtiyaçları karşılayacak.

TeamGroup’un planı, T-Force Cardea Gen5 SSD serisini 2022 yılının üçüncü çeyreğinde seri üretime sokmak. Yüksek hızlarla birlikte doğal olarak sıcaklıklar daha yüksek seviyelere çıkacak ve bu sürücüler için çeşitli verimli soğutma çözümlerinin hazırlandığı söyleniyor.

Görünüşe bakılırsa PCIe 5.0 teknolojisinden yararlanan ilk SSD’leri yıl bitmeden pazarda görme fırsatı bulacağız. Intel, 12. Nesil Alder Lake platformuyla birlikte PCIe 5.0 bağlantı standardını desteklemeye başlamıştı. AMD ise yeni AM5 platformu ve Zen 4 mimarili Ryzen 7000 işlemcileriyle birlikte bu yıl sahneye çıkacak.