Anasayfa Haber Ubisoft, Oyun Odaklı Bir NFT Projesine Yatırım Yaptı

Ubisoft, Oyun Odaklı Bir NFT Projesine Yatırım Yaptı

Ubisoft

Ubisoft, bu yıl içinde bir oyun çıkarmayı planlayan bir NFT projesi olan Frontier’e yatırım yaptı. Frontier, dün erken saatlerde bu haberi Twitter hesabından paylaştı ve kısa bir süre sonra da Ubisoft’un resmi Twitter hesabı bu paylaşıma yanıt verdi.

GameSpot tarafından aktarılan habere göre, söz konusu proje kapsamında oyunun gerçeğe dönüştürülmesi için Ubisoft’un oyun geliştirme deneyiminden yararlanılması amaçlanıyor. Pek çok NFT projesi, kullanıcıların satın aldıkları avatarları kullanabilecekleri bir oyun çıkarma amacıyla başlatıldı, ancak çok azı bunu başarabildi.

Frontier şu anda NFT pazarında çeşitli ürünler satıyor. Oyun, çeşitli düşmanlarla etkileşime geçmek için blokları (satın alabileceğiniz bir tür NFT) kullanmanıza izin verecek. Ancak oyunla ilgili henüz herhangi bir oynanış videosu yayımlanmadığı için satılan tüm dijital ögelerin oyunla nasıl bütünleşeceğini henüz bilmiyoruz.

Bir süredir NFT fikrine sıcak bakan Ubisoft, geçen yıl Quartz adlı kendi projesini başlattı. Küçük ölçekli proje, Ghost Recon Breakpoint için Ubisoft’un kontrol ettiği bir pazar yerinde oyuncular arasında takas edilebilen oyun içi ögeler sunuyor. Ubisoft, bu girişimi, oyunlarına NFT’lerin entegre edilmesine yönelik ilk deney olarak nitelendirdi.

Bununla birlikte Fransa merkezli oyun şirketi, geçtiğimiz aylarda da “kazanmak için oyna” mantığındaki NFT ve blok zinciri oyunları geliştirmeyi hedeflediğini açıklamıştı.