Anasayfa Haber Tesla, Hatalı Emniyet Kemeri Uyarısı Nedeniyle 817.143 Aracını Geri Çağırdı

Tesla, Hatalı Emniyet Kemeri Uyarısı Nedeniyle 817.143 Aracını Geri Çağırdı

Tesla

Tesla bir kez daha büyük ölçekli yazılım sorunuyla boğuşuyor. Associated Press, Tesla’nın emniyet kemeri uyarı sesi işlevindeki bir kusur nedeniyle 817.143 otomobilini geri çağırdığını bildirdi.

Tüm Model 3 ve Model Y arabalarının yanı sıra, 2021 ve daha yeni Model S ve Model X arabalarda, uyarı sesinin kesilmesi ve emniyet kemerinin takılmaması durumunda başlangıçta uyarı sesinin çalmasını önleyen bir “yazılım hatası” bulunuyor. Geri çağırma bildirimine göre, araç terk edildikten hemen sonra kapının kapatılması durumunda, bu sorunla karşılaşılabiliyor.

Otomobil üreticisi, Şubat ayının başlarında bir kablosuz yazılım güncellemesi yayınlayarak emniyet kemeri uyarı sesi hatasını düzeltmeyi planlıyor. Şu ana kadar herhangi bir yaralanma haberi yok ve görsel emniyet kemeri uyarısı hala düzgün görünüyor. Güney Koreli test uzmanları, bu sorunu ilk olarak 6 Ocak’ta keşfetti ve Tesla, bir soruşturmanın ardından 25 Ocak’ta bir geri çağırmanın gerekli olduğuna karar verdi.

Tesla

Bu geri çağırma nispeten küçük olsa da, zamanlaması Tesla için daha kötü olamazdı. Bu olay, “tam otonom sürüş” hata nedeniyle bazı araçların geri çağrılmasından sadece birkaç gün sonra ve Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, otopilot kullanan araçların acil durum araçlarına çarptığı bir dizi olayı araştırdığı sırada gerçekleşti.

Şu sıralarda bir Tesla sürücüsü de otopilot ile ilgili bir kaza için ağır suçlamalarla karşı karşıya. Bu durum; kamera, bagaj ve süspansiyon kusurları gibi fiziksel sorunlar nedeniyle gerçekleşen geri çağırmalardan daha ciddi. Tesla şu anda kalite konusunda mükemmel bir üne sahip değil ve bu son geri çağırma da marka hakkındaki olumsuz imajı güçlendiriyor.