Anasayfa Haber Linux Lite 5.8 Sürümü Yayınlandı

Linux Lite 5.8 Sürümü Yayınlandı

Ubuntu’nun oldukça kırpılmış bir sürümü olan Linux Lite, 5.8 sürümüne güncellendi. Bu sürümle birlikte yeni bir Widget, güncellenmiş bir Papirus simge teması, önyüklenebilir USB sürücüler oluşturmanıza olanak sağlayan komut satırı bilgi aracı Noefetch ve Mintstick dahil olmak üzere birkaç yeni özellik eklendi. Ayrıca masaüstü deneyiminizi geliştirmek için dokuz yeni duvar kağıdı da var.

Linux Lite, Linux’un Debian ve Ubuntu dağıtımlarına dayanan oldukça sadeleştirilmiş bir işletim sistemi. Bu sistem çok düşük kaliteli donanımlarda çalışacak şekilde tasarlandı, ancak yine de Linux Core kadar düşük gereksinimleri yok.

Bununla birlikte, Linux çekirdeği için minimum gereksinimler günümüz dünyasında hala çok düşük ve yalnızca 1 GHz CPU, 768 MB RAM ve 8 GB depolama gerektiriyor. Dolayısıyla Linux Lite’ı son 15 yıldaki hemen hemen her bilgisayarda ve belki de bazı alt seviye Android telefonlarda çalıştırmak mümkün.

Linux Lite’ın birincil amacı aslında Windows kullanıcılarına Linux dünyasında kolay bir yol sağlamak. Lite ile birlikte gelen grafik arayüzü ve uygulamalar, Windows’tan gelen ve Linux’a bir şans vermek isteyen acemi kullanıcılar için özel olarak seçildi.

Linux Lite’ı ilk çalıştırdığınızda görev çubuğu, başlat menüsü ve masaüstünün tümü Windows ile düzene sahip olacak. Menü butonu ise PC’deki tüm uygulamalarınıza erişebileceğiniz ve açabileceğiniz başlat menüsüne benzer bir arayüz getiriyor.

Linux Lite sürüm 5.8 şu anda Ubuntu 20.04.3 LTS üzerinde çalışıyor. Bu da 5 yıla kadar belirli bir Linux Lite sürümünde kalabileceğiniz ve bu Linux sürümü için en son güvenlik güncellemeleri, ayrıca hata düzeltmelerini alabileceğinizi gösteriyor. Ayrıca LTS sürümlerinde her zaman Linux veya Ubuntu’nun en son özelliklerini alamayacağınızı ekleyelim.

Linux Lite işletim sistemine göz atmak ve bir şans vermek isterseniz bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.