Anasayfa Haber Yeni Windows 11 Özellikleri Erkenden Keşfedildi: Eko Puanı

Yeni Windows 11 Özellikleri Erkenden Keşfedildi: Eko Puanı

Microsoft Windows 11

Twitter kullanıcısı Albacore, duyurulmamış bir üçlü Windows 11 ayar ve özellik sayfası ortaya çıkardı. Gün yüzüne çıkan sayfalar yeni üç sayfa var: Sürdürülebilirlik, Odaklanma (Odak Yardımı) ve Bildirimler.

Bu yeniliklerin içinden belki de en ilginci, yeni Sistem > Sürdürülebilirlik ayarları sayfası. Şu anda burada çok fazla ayar yok ve muhtemelen geliştirme aşamasında. Ekran görüntüsünün üst kısmına yakın bir yerde, “Enerji tasarrufu” alt başlığına ve beş ayrı bölmeye sahip bir ayarı görebilirsiniz. Albacore, bu özelliğin cihazın Eko Puanını belirtmek için var olduğunu ve özelliğin sonraki bir tarihte aktif hale geleceğini iddia ediyor. Eko Puanı bölümünün altında ayrıca Microsoft’un varsayılan Eko önerilerini uygulamasına izin veren bir geçiş mevcut.

Başka bir ekran görüntüsü, Microsoft’un üzerinde kafa yorduğunu veya belki de Focus Assist’i (Odaklanma Yardımı) yeniden adlandırmaya karar verdiğini gösteriyor. Yine de hepsi bu değil. Focus (Odak), Saat uygulamasında bir ayar haline gelecek ve Odaklanma zamanlarınızı Outlook aracılığıyla planlayabileceksiniz.

Bildirimler ise sistem ayarlarında öne çıkmış gibi görünüyor, bu nedenle bulmak ve ince ayar yapmak daha kolay. Yine bu kısımda yeni bir Öncelik belirleme ayarı var. Albacore ayrıca yakın zamanda Windows 11’in Kişiselleştirme > Arka Plan ayarlarına gelecek ilginç bir değişiklik dizisi ortaya çıkardı. Bu ekran görüntüsünden, Microsoft’un Etiketler kullanarak bir duvar kağıdı özelleştirme özelliği planladığı görülüyor. Hatırlatmak gerekirse, ilk büyük Windows 11 güncellemesi Şubat ayı içinde yayınlanacak.