Anasayfa Haber Call of Duty, PlayStation’da Kalmaya Devam Edecek

Call of Duty, PlayStation’da Kalmaya Devam Edecek

Call of Duty PlayStation

Microsoft’un Activision Blizzard’ı yaklaşık 70 milyar dolara satın alma niyetini açıklamasından bu yana, Call of Duty sever PlayStation 5 sahipleri gelecekteki oyunların konsola gelmeyeceğinden endişe ediyor. Konuyla ilgili Microsoft Gaming Başkanı Phil Spencer, mevcut anlaşmaların yerine getirileceğini söylemiş ancak gelecekte ne olacağını detaylandırmamıştı.

Son olarak Microsoft Başkanı Brad Smith, Call of Duty’nin mevcut anlaşmalar sona erdikten sonra bile PlayStation’da olacağını açıklayarak yüreklere su serpti. Hatta Smith bir Nintendo Switch sürümüne işaret etti. Bir blog yazısında da şu ifadeler kullanıldı: “Sony hayranlarının sevdikleri oyunların keyfini çıkarmaya devam edebilmeleri için bunları mevcut anlaşmanın ötesinde ve gelecekte PlayStation’da da kullanıma sunacağımızı Sony’e taahhüt ettik. Nintendo’nun başarılı platformunu desteklemek için benzer adımlar atmakla da ilgileniyoruz. Bunun sektör, oyuncular ve işimiz için doğru olduğuna inanıyoruz.”

Bu arada Smith yalnızca Call of Duty’den bahsetti. Diablo veya Overwatch gibi diğer serilerden ise bahsedilmiş değil. Microsoft, büyük ihtimalle Call of Duty‘nin en azından çok oyunculu tarafını PlayStation 5’te ve gelecekteki tüm Sony konsollarında kullanılabilir hale getirecek. Diğer büyük Activision Blizzard oyunlarının platforma gelip gelmeyeceği ise belirsiz.