Anasayfa Haber Katlanabilir Pixel Modeli, 2022’nin 4. Çeyreğinde Piyasaya Sürülecek

Katlanabilir Pixel Modeli, 2022’nin 4. Çeyreğinde Piyasaya Sürülecek

Google Pixel Fold

Katlanabilir akıllı telefonların popülaritesi istikrarlı bir şekilde artsa da henüz sektörün ana akımı haline geldiğini söylemek mümkün değil. Bu konuda araştırmalarda bulunan Display Supply Chain Consultants şirketinin CEO’su Ross Young ise katlanabilir cihazlar alanında bir sürü faaliyet olduğunu iddia ederek sektörle ilgili görüşlerini paylaşmış. Young’un önemli çıkarımları arasında, 2022’nin sonunda piyasaya sürülebileceğini söylediği ve uzun zamandır beklenen Google katlanabilir akıllı telefon da bulunuyor.

Young’a göre Google katlanabilir Pixel telefon için ekran paneli üretimi 2022’nin üçüncü çeyreğinde başlayacak ve bu yıl sonuna kadar lansman gerçekleştirilecek. Diğer sektör raporları da benzer bilgileri destekleyerek, Google’ın Android’i katlanabilir cihazlara uyarlamak için daha fazla özellik eklemeye hazırlandığını gösteriyor. Ortaya çıkan son raporlar, Android 13 geliştirici beta sürümünde bu tür bir kodun varlığını da ortaya koyuyor. 

GooglePixelKatlama

Katlanabilir Pixel telefonun yaklaşık 1.400$’lık bir maliyetinin olması bekleniyor. Bu maliyet, cihazları ana pazara getirebilecek uygun fiyatlardan çok uzak olsa da Samsung’un amiral gemisi Galaxy Z Fold akıllı telefon serisinden hala daha ucuz. Bu durum ayrıca, daha düşük fiyatlara daha fazla katlanabilir telefonun, Pixel Fold’un bir tür referans olarak hizmet etmesiyle gelecek yıldan itibaren piyasaya sürüleceği anlamına geliyor olabilir. 

Son olarak Young’un, bu yıl OPPO’nun, Vivo’nun ve Xiaomi’nin de katlanabilir akıllı telefonlarını piyasaya süreceğini aktardığını belirtelim.