Anasayfa Haber Xbox Konsollardan Twitch Yayını Yapmak Kolaylaşıyor

Xbox Konsollardan Twitch Yayını Yapmak Kolaylaşıyor

xbox konsollarda twitch yayını

Microsoft, konsol oyuncuları için Xbox Series X, Series S ve Xbox One’dan canlı yayın akışını daha kolay hale getiren Twitch birlikteliğini duyurdu.

Xbox’ta yazılım mühendisi olan Brenna Duffitt, Xbox blog üzerinden yayınladığı yeni gönderiyle birlikte, Xbox konsollar üzerinden oyuncuların deneyimlerini canlı yayınlarla paylaşmasına olanak sağlayan özelliklerin yeniden tasarlandığını belirtti.

Xbox Series X, Series S ve Xbox One konsollar için getirilen yeni güncellemeyle birlikte oyuncular “Yakala ve Paylaş” sekmesine gidip “Canlı Akış”ı seçebilecek. Ayrıca canlı yayın başlatmak için yetkilendirme kısmı da QR kodu iOS veya Android mobil cihazlarla halledilecek. Bu sayede yetkilendirmeyi tamamlayan oyuncular, “Şimdi canlı yayına geç” düğmesiyle istedikleri an canlı yayın başlatabiliyor.

xbox konsol twitch yayın açma

Yeni özellikle birlikte canlı yayınlar için çözünürlük ve ses ayarları, mikrofon ayarları, oyun ve grup sohbetleri de düzenlenebiliyor. Ayrıca yayın panelinde yayınlar için isim belirleme kısmının da olduğunu belirtelim.

Son olarak, Xbox’ta birbirini takip eden oyuncuların Twitch’te yayına geçmeleri durumunda bildirimle yayından haberdar olacağını ekleyelim.